BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Events

Events
„Cum evaluăm acțiunile în contextul economic 2020 – 2021” – Primul workshop de investiții organizat de Financial Market împreună cu trainerul Cristian Tudorescu

Platforma Financial Market anunță organizarea primului workshop dedicat investitiilor pe piata de capital, eveniment ce va avea loc pe 8 februarie 2020 in cadrul centrului educational OK Center din Bucuresti.

Citește Mai Mult
Investiții arrow-right-white

Market News

Recomandări
3 min 10 start-up-uri din tehnologie vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX

Juriul Acceleratorului BCR-InnovX a selectat cele 10 firme care vor participa la Bootcamp-ul programului în perioada 25 martie – 14 iunie 2019.

Autor: Financial Market
5 min 2019, anul ,,vortexului economic’’. Blocajul financiar se accentuează, investitorii se tem de creșterea facturilor neîncasate sau plătite cu întârziere

Facturile neîncasate și cele plătite cu întârziere în economia românească vor reveni pe creștere în acest an, după doi ani de relativă acalmie.

Autor: Financial Market
3 min 23% dintre Companiile românești estimează profituri mai mici pentru final de 2018

Pentru companiile din România anul 2018 a început cu o prognoză rezervată asupra perspectivelor de creștere iar între timp evoluția sentimentului de business pare să se fi degradat 

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
4 min ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de schimbări în politica monetară la nivel mondial, începând cu noi reduceri ale ratelor dobânzilor în principalele economii ale lumii, ceea ce face ca investitorii să fie mai deschiși în a identifica idei prin care să-și dezvolte capitalul, în acord cu evenimentele internaționale majore

2 min Corecții importante în rândul companiilor tech: Tesla conduce scăderile cu peste 8% urmată de Nvidia cu 5.5%

Contrar așteptărilor, indicii americani S&P500 (-0,88%) și NASDAQ (-1,95%) au inregistrat reduceri pronunțate la finalul sesiunii de azi, pe fondul scăderilor in rândul companiilor mega cap. Deși rata anuală a inflației din SUA a scăzut pentru a treia lună consecutiv la 3% în iunie 2024, se pare că nu a fost de ajuns pentru menținerea…

2 min Rata anuală a inflației din România a scăzut la 4,94% în luna iunie, în conformitate cu estimările pieței

Inflația în România a scăzut la 4,94% în iunie, de la 5,1% în mai. Prețurile alimentelor au decelerat ușor la aproape 1,0%, în timp ce inflația serviciilor a ramas la 8,8%, niveluri destul de ridicate.

4 min Analiză privind rezultatele financiare pentru T2 pe Wall Street. La ce se așteaptă investitorii?

Sezonul de raportări financiare pentru cel de-al doilea triemstru este din nou aici și va începe cu sectorul bancar vineri, 12 iulie. Așa cum a devenit obișnuit, participanții la piață vor acorda o atenție deosebită nu doar cifrelor care sosesc și performanței generale a indicelui/sectorului, ci și ghidajului emis pentru trimestrele următoare

5 min Companiile susținute de fonduri de private equity au creat cu 7,1% mai multe locuri de muncă în 2022

Sectorul românesc de private equity (PE) și venture capital (VC) a contribuit semnificativ la crearea de locuri de muncă și creștere economică, arată raportul anual al Asociației Fondurilor de Investiții Private din România (ROPEA), care analizează performanțele și rezultatele pieței românești de private equity și venture capital din anii 2022 și 2023.

2 min S&P500 atinge un nou maxim istoric în așteptarea publicării inflației în această săptămână

Indicii americani continuă seria de recorduri, încheind la maxime istorice pentru a patra sesiune consecutivă, ieri. Această evoluție are loc în ciuda sentimentelor prudente înainte de discursul președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, și publicarea datelor critice privind inflația din această săptămână.

Termenul Zilei

Deflație

Înțelegerea Deflației: Impactul Asupra Prețurilor și Economiei Deflația este scăderea nivelului general al prețurilor bunurilor și serviciilor pe o perioadă de timp, cauzată adesea de o reducere a ofertei de...

Citește Mai Mult
Alți termeni utili

Investiții

Recomandări
4 min 2021, an istoric pentru Farmaceutica REMEDIA, cu un randament al dividendului de peste 15%

Farmaceutica REMEDIA (simbol bursier RMAH), o prezență de top pe piața de capital din România, focusată dezvoltarea serviciilor si pe digitalizarea pieței farmaceutice, a marcat în 2021 unul dintre cei mai de succes ani din istoria sa de peste trei decenii.

Autor: Financial Market
1 min 1.000 de persoane au apelat în acest an la SAL-Fin pentru a-și rezolva disputele cu firmele de asigurare

Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar SAL-Fin a înregistrat, de la începutul anului și până în prezent, 1.000 de cereri de soluționare a diferendelor dintre consumatori și entitățile din piața financiară non-bancară, în condițiile în care pe parcursului anului trecut numărul total al solicitărilor a fost de 522.

Autor: Financial Market
< 1 min 10.000 de antreprenori au beneficiat de educație antreprenorială prin BT Club

10.000 de antreprenori au participat pe parcursul anului 2017 la seminariile şi workshopurile organizate de BT Club.

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
2 min Compania internațională Very Nice Retail intră pe piața românească cu 4 magazine în București în această lună

Holdingul internațional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunțat intrarea pe piața românească prin deschiderea a cinci noi magazine „BROOKLYN” în capitală. Aceasta reprezintă prima expansiune a companiei în România și un pas important în extinderea sa europeană. Magazinele vor fi amplasate în zone strategice ale Bucureștiului, asigurând acces facil pentru consumatori.

4 min Ce oportunități de investiții ar putea apărea în a doua jumătate a anului pe piețele financiare

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de o schimbare a politicii monetare la nivel mondial, odată cu începutul reducerilor de rate în principalele economii ale lumii.

2 min Sphera Franchise Group adaugă Sinaia pe lista orașelor în care este prezent brandul KFC

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024, a implicat o investiție de aproximativ un milion de euro.

4 min Cererea globală de aur în primul trimestru din 2024 a fost de 1.238 de tone

Prețul aurului a cunoscut o creștere impresionantă de la începutul anului, de la aproximativ 2.020 de dolari pe uncie în luna februarie, până la aproape 2.430 de dolari pe 21 mai. De atunci, prețul a trecut printr-o corecție, însă, în ultima lună s-a stabilizat în jurul valorii de 2.300 de dolari pe uncie troy.

2 min Prognoza aur: Cum ar putea fi afectat prețul de diferiți indicatori economici?

În primele ore ale zilei prețurile aurului au scăzut, tranzacționându-se la 2.329 de dolari, pe măsură ce piața a absorbit comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, la Forumul Băncii Centrale Europene din Portugalia.

2 min Raiffeisen Asset Management a depășit pragul de 1 miliard de euro active în administrare și 95 de mii de clienti

Raiffeisen Asset Management (RAM) a depășit pragul de 1 miliard de euro în active totale aflate în administrare prin intermediul a 13 fonduri de investiții și a fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare.

International

Recomandări
2 min Acțiunile europene au închis mixt la finalul zilei de ieri pe fondul pariurilor că prima reducere a dobânzilor ar putea veni în aprilie anul viitor

Acțiunile europene au evoluat preponderent în creștere luni după ce au încheiat o săptămână puternică, pe fondul așteptărilor privind reducerile dobânzilor, indicele STOXX 600 paneuropean apreciindu-se cu 0,1% după ce a crescut cu aproape 3% săptămâna trecută.

Autor: Financial Market
3 min Acordul post-Brexit se lasă așteptat, deși perioada de tranziție expiră curând. Ce se schimbă din 2021?

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), deși pare tot mai aproape de finalizare, continuă să creeze confuzie cu privire la regulile după care se vor derula, după 1 ianuarie 2021, relațiile dintre cele două entități pe toate palierele, de la cele care afectează cetățenii țărilor implicate, la cele comerciale sau administrative.

Autor: Financial Market
< 1 min Acțiunile Alibaba și ale altor companii chineze listate pe bursa americană Nasdaq au scăzut vineri la finalul ședinței de tranzacționare

Acțiunile gigantului din e-commerce Alibaba și ale altor companii chineze au scazut brusc vineri după ce anumite rapoarte de la Casa Albă au mentionat posibilitatea de a limita investițiile americane în China. Conform unor surse citate de CNBC, oficialii de la Casa Albă ar putea include un set de masuri pentru a bloca toate investițiile…

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
< 1 min Rata inflației din SUA coboară pentru a treia luna consecutiv și ajunge la 3% în iunie

Raportul privind rata inflației din SUA pentru luna iunie tocmai a fost o veste binevenită pentru Rezerva Federală, datele arătând o reducere suplimentară a presiunilor asupra prețurilor, ceea ce va contribui probabil la oferirea unei încrederi suplimentare că inflația este pe drumul cel bun spre atingerea țintei de 2%.

< 1 min Gigantul financiar Citigroup primește o amendă de 136 de mil dolari pentru gestionarea deficitară a riscurilor interne

Citigroup, unul dintre cele mari grupuri financiare de pe Wall Street, a primit o amendă de 136 milioane de dolari din cauza problemelor nerezolvate în gestionarea unor date identificate în 2020.

3 min Perspective pentru a doua jumătate a anului 2024 pe piețele financiare

Prima jumătate a anului 2024 a fost o perioadă plină de contraste și provocări, marcată de evoluții economice care au surprins consensul pieței și de o atmosferă politică încărcată de incertitudine.

3 min ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Boabele de cafea, în creștere pe burse de peste un an. Care sunt perspectivele pentru „combustibilul” din ceașca de dimineață?

Prețul boabelor de cafea, aflat pe o pantă ascendentă de mai bine de un an, ar putea face ca, în curând, licoarea de dimineață să devină tot mai scumpă și mai puțin accesibilă pentru consumatorii finali

2 min Prețul petrolului WTI se stabilizează în jur de 81 dolari pe baril ciuda fenomenelor meteo extreme din Texas

În ultimele zile, prețurile petrolului brut au înregistrat o scădere de aproape 3%, pe fondul unor fenomene meteo extreme (uraganul Beryl), care a afectat centrul de producție din Texas.

2 min Boeing va pleda vinovat la acuzația de fraudă penală ca urmare a prăbușirii avioanelor 737 Max

Boeing, unul dintre cei doi mari producători de avioane comerciale si de apărare, a decis să pledeze vinovat pentru o acuzație de fraudă penală în legătură cu accidentele a două avioane 737 Max care au dus la moartea a 346 de persoane în trecut.

Bursa

Recomandări
3 min ABN Systems International a debutat pe piața AeRO a Bursei după derularea primei oferte publice inițiale pe această piață

ABN Systems International, companie de tehnologie infiintata in 2002 si unul dintre liderii de distributie de produse si accesorii IT&C din Romania, a debutat astazi, 14 februarie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.

Autor: Financial Market
3 min Acționarii Fondului Proprietatea au aprobat reînnoirea mandatului Franklin Templeton

La Adunarea Generală a Acționarilor organizată astăzi, acționarii Fondului Proprietatea au aprobat termenii cheie ai unui nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton International Services S.À R.L pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 aprilie 2022.

Autor: Financial Market
3 min 2Performant țintește pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane de lei, în creștere cu 26% față de 2020

Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, listată pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P), a aprobat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 23 aprilie bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an, conform căruia compania țintește o cifră de afaceri de 25,58 milioane de lei, în…

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
2 min JP Morgan, cea mai mare bancă de pe Wall Street, raportează o creștere cu 25% a profitului net în trimestrul al doilea

JPMorgan Chase, cel mai mare creditor din Statele Unite, a raportat rezultate financiare in crestere puternică in T2 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut si peste estimările analiștilor.

5 min Hidroelectrica aniversează un an de la listarea la bursă. Randamentul total, ce include dividendele, a fost de 37%

Hidroelectrica (H2O), lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, aniversează astăzi un an de la listarea sa istorică din anul 2023 la Bursa de Valori București (BVB).

2 min PepsiCo a raportat o creștere a profitabilității în T2 dar estimează o scădere a cererii pe piața din SUA

PepsiCo a raportat astăzi rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru, fiind prima companie de mari dimensiuni care prezintă datele fiananciare.

3 min Astăzi începe sezonul raportărilor pe Wall Street

Sezonul câștigurilor Wall Street pentru al doilea trimestru al anului 2024 începe săptămâna aceasta. Ca de obicei, marile bănci americane vor fi primele care vor raporta, rezultatele JPMorgan, Wells Fargo și Citi fiind programate pentru această vineri.

< 1 min Tranzacții cu 6% din acțiunile DN Agrar printr-un plasament privat accelerat

DN AGRAR Group (DN:BVB), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, cu o activitate de peste 15 ani în România, a anunțat printr-un comunicat pe site-ul BVB cu privire la plasamentul privat accelerat prin care s-a vândut 6,1% din capitalul companiei.

2 min ASF aprobă transferul acțiunilor Simtel Team pe Piața Principală a Bursei de Valori București

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare a acțiunilor SMTL pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

FONDURI DE INVESTIȚII

Fonduri Mutuale Românești

Despre TradeVille

Tradeville este cel mai mare broker de retail din Romania, cu o experiență de peste 20 ani pe piața de capital. In anul 2017 a fost declarat cel mai bun broker de retail – premiu special acordat de Bursa de Valori București, in acelasi an lansand primul agregator de ETF-uri internaționale prin platforma www.ulise.ro.

Suma minima deschidere cont: 3.000 RON.

Comision minim pe ordin executat este 1,9 lei.

Obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti:

– 0.2% din valoarea tranzactiei pentru obligatiuni municipale/corporative/nelistate

– 0.1% pentru tranzactiile cu obligatiuni de stat, avand o valoare minima de 1.9 lei/ordin executat

Tranzacții de pe bursa din SUA

• 0.02 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (0-20,000 EUR), dar nu mai putin de 3 EUR;
• 0.015 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (20,001 EUR -100,000 EUR), dar nu mai putin de 2 EUR;
• 0.01 EUR pe actiune pentru rulaj lunar peste 100,000 EUR, dar nu mai putin de 2 EUR.

Burse din Europa (inclusiv UK) si Canada (cont StartradeINTL)

Comisionul de tranzactionare este cel pe care TradeVille il retine pe fiecare tranzactie in parte (vanzare sau cumparare) in timp real de 0,4% minim 7 EUR/tranzactie (exceptii: Canada si Austria cu 15 eur/tranzactie , Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda cu 10 eur/tranzactie).

mai multe detalii
Afla mai multe

Comisioane acțiuni BVB (Rulaj mediu lunar pe ultimele 3 luni sau Valoare portofoliu):

< 300.000 RON – 0,65%

300.000 – 700.000 RON – 0,5%

700.000 – 1.500.000 RON – 0,4%

1.500.000 RON – 0,3%

Accesează Site

BT Capital Partners

BT Capital Partners, companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania si membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta de profesionisti pentru fuziuni si achizitii companii, la nivel global. BT Capital Partners ofera servicii de brokeraj, asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, consultanta pentru fuziuni si achizitii, atragerea si structurarea de finantari complexe, cercetare de piata si consultanta strategica.

Suma minima deschidere cont: 5.000 RON pentru BVB si 3.000 eur pentru bursele externe.

mai multe detalii
Afla mai multe

Comisioane:

< 50.000 RON – 0,8%

50.000 – 100.000 RON – 0,7%

100.000 – 500.000 RON – 0,6%

500.000 – 1.000.000 RON – 0,5%

> 1.000.000 RON – 0,4%

Accesează Site

Grupul XTB

”După 16 ani de la înființare, XTB este acum al patrulea broker listat din lume ca mărime și cel mai mare din Europa Centrală și de Est, cu birouri în peste 10 țări, incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania, Franța și România (înregistrat în registrul CNVM din anul 2008). Grupul XTB este de asemenea reglementat de cele mai importante autorități de supraveghere din lume, incluzând FCA și KNF.

Pentru oferta completa: https://www.xtb.com/ro/informatii-cont/tipuri-de-cont

mai multe detalii
Afla mai multe

Comisioane online pentru BVB

< 100.000 RON – 0,6 %
100.001 – 500.000 RON – 0,5 %
500.001 – 1.000.000 RON – 0,4 %
> 1.000.000 RON – 0,3 %

Accesează Site