There was an error retrieving data. Please try again later.

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, noi oportunități de investiții pentru piața românească

Autor: Financial Market
3 min

Strategiile exclusive de investiții, prin onemarkets Fund, oferă investitorilor din România, în premieră, acces la expertiza specialiștilor Grupului UniCredit, alături de cea a liderilor globali în administrarea fondurilor de investiții, precum: BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.

UniCredit Bank introduce soluții exclusive de investiții pentru piața din România, odată cu lansarea onemarkets Fund. Această platformă expune o gamă diversă de soluții de investiții, oferite clienților UniCredit Bank România, dar și ocazia de a valorifica expertiza extinsă a liderilor mondiali în administrarea fondurilor mutuale, cum sunt BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.

Ca urmare a parteneriatelor cu aceste companii globale de top, în gestionarea fondurilor mutuale, UniCredit Bank oferă instrumente de investiții de calitate, inovatoare și posibilitatea de accesa piețele financiare internaționale. Aceste noi oportunități de investiții reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieței locale a fondurilor.

Miharela Lupu, CEO al UniCredit Bank România, a declarat: “Când vorbim de onemarkets Fund nu vorbim de simple produse financiare, ci de un ansamblu complex de soluții de investiții, creat și oferit în exclusivitate pieței din România pentru a servi nevoile diversificate ale clienților noștri.

Fiecare fond este personalizat și adaptat pentru a răspunde cerințelor specifice ale investitorilor, oferind totodată transparență, acces la strategii inovatoare de investiții și la piețele financiare internaționale.

Prin colaborarea cu parteneri globali de prestigiu, ne asigurăm că oferim clienților români produse inovatoare și de înaltă calitate, pe termen lung.

UniCredit pune accent pe formarea continuă a reprezentanților săi și pe acțiunile de educație financiară, ceea ce subliniază angajamentul băncii în a acorda prioritate și a proteja interesele clienților, raspunzând nevoilor acestora de economisire și diversificare a produselor de investiții deținute.

Prin onemarkets Fund, UniCredit Bank nu oferă doar oportunități de investitii, ci și valoare durabilă prin informațiile și cunoștiințele aduse în piața românească, care la rândul lor pot însemna prosperitate pentru societate.

Suntem bucuroși că putem oferi oportunități eficiente de diversificare a soluțiilor de investiții pentru clienții UniCredit. Înțelegerea și satisfacerea nevoilor clienților noștri înseamnă și să le deschidem noi oportunități, așa cum facem acum prin lansarea onemarkets Fund.

Reprezentanții UniCredit Bank vor putea oferi informațiile relevante despre aceste produse de investiții, pentru a susține deciziile informate ale fiecărui client.” a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail UniCredit Bank România.

CITESTE SI:  Alegerea unei case de vacanță: care sunt criteriile importante pentru cumpărători?

Evoluția pieței fondurilor de investiții din România subliniază importanța educației financiare. O populație informată este una care poate face alegeri investiționale în cunoștință de cauză, contribuind astfel la creșterea generală a bunăstării.

Ca răspuns, fie că vorbim despre onemarkets Fund sau, în general, despre piața fondurilor de investiții din România, principiul trebuie să fie același: să oferim produse inovatoare și de înaltă calitate.

În 2022, platforma onemarkets Fund a fost lansată cu succes de grupul UniCredit în Italia, Germania și Austria, pentru ca în cursul anului 2023 să fie extinsă pentru clienții băncii din Europa Centrală și de Est, din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, și, în aprilie 2024, din România.

Selecția și structura fondurilor se bazează pe cunoașterea profundă de către UniCredit a nevoilor si asteptarilor clienților săi – cu produse dezvoltate intern, în cadrul Grupului, și prin parteneriate strategice cu instituții financiare de top la nivel mondial, precum BlackRock, Amundi, Allianz Global Investors, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet și PIMCO. Selecția exclusivă a noilor soluții de investiții este gestionată de o echipă de experți din cadrul Grupului UniCredit, într-un cadru conceput pentru a asigura calitatea și profilul specific risc-randament al strategiei selectate, pe tot parcursul ciclului investițional.

Teodora Petkova, Group Head UniCredit pentru Europa Centrală și Europa de Est a declarat: „Alături de partenerii noștri de clasă mondială, onemarkets Fund crește enorm oferta noastră pentru clienții din Europa Centrală și de Est, sporindu-le opțiunile și oportunitățile de diversificare a investițiilor.