BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

A venit momentul reluării investițiilor în Bitcoin? Prețul este poziționat pentru un trend de creștere

Autor: Financial Market
2 min

Se pare că traderii retail sunt încrezători în privința unei reveniri a prețului Bitcoin (BTC) în ciuda corecției recente, valoarea de piață a acestuia depășind 67.560 de dolari.

Datele despre traderii de derivate de pe platforma Binance arată că peste 70% din conturile de pe platformă dețin poziții net lungi pe Bitcoin, ceea ce indică faptul că aceștia se așteaptă în mare parte ca activul să crească și văd corecția recentă ca pe o oportunitate de a cumpăra Bitcoin la un preț mai mic. Bitcoin a pierdut aproape 4% din valoarea sa în ultimele șapte zile, dar prețul a crescut cu aproximativ 1% ieri.

Conform celor mai recente informații din piața criptomonedelor, poziții lungi de Bitcoin în valoare de 18,85 milioane de dolari au fost lichidate în ultimele 24 de ore după corecția de preț. Aici, volumul lichidărilor pozițiilor lungi depășește cel al tranzacțiilor scurte. În ciuda lichidării pe scară largă a pozițiilor lungi, traderii continuă să aibă încredere într-o creștere iminentă a prețului Bitcoin.

74gfGe8C

Evoluție preț Bitcoin. Sursa Tradingview

Ethereum (ETH) a crescut cu peste 3% ieri, în urma unor ieșiri masive de pe burse, a unei presiuni crescute de cumpărare din partea investitorilor instituționali și a evoluției Indicelui Prețurilor de Consum (CPI) din SUA pentru luna mai, care a raportat o scădere a inflației.

CITESTE SI:  Bitcoin ajunge la 54.000 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Decizia Rezervei Federale de a menține ratele dobânzilor neschimbate pentru o perioadă mai lungă a jucat, de asemenea, un rol important.

Din perspectiva analiștilor de la XS.com, retragerile mari au fost văzute ca un semn optimist, indicând faptul că investitorii optează să își păstreze fondurile în portofele personale, mai degrabă decât să le mențină pe burse pentru tranzacționare rapidă.

Acest lucru reduce de obicei cantitatea de acțiuni de pe burse, ceea ce ar putea duce la creșteri de preț. Totuși, prețul Bitcoin nu a crescut așa cum era de așteptat, chiar și cu volumele mari de retrageri. Acest fenomen sugerează că alte forțe de piață influențează în prezent mișcările prețului Bitcoin.

Prin urmare, se estimează că condițiile macroeconomice care afectează piața criptomonedelor în general au dus la un sentiment de prudență, ceea ce ar putea fi o explicație pentru mișcarea laterală actuală. Acțiunile investitorilor instituționali sunt un alt factor de luat în considerare, aceștia gestionându-și acum deținerile de criptomonede într-un mod diferit.

Astfel, această tendință ar putea face parte dintr-o strategie mai amplă a investitorilor pe termen lung de a reduce volumul deținerilor în anticiparea mișcărilor viitoare ale pieței. Deși această activitate de retragere nu duce întotdeauna la creșteri imediate de preț, poate semnala încredere în valoarea pe termen lung a Bitcoin.