BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Ascendia, selectat partener de catre ADR in proiectul „Competente in tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finantat din Planul National de Redresare si Rezilienta

Autor: Financial Market
2 min

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) anunta selectia consortiului condus de Ascendia ca partener in cadrul proiectului „Competente in tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finantat din Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 7 „Transformare digitala”, Operatiunea D. „Competente digitale, capital uman si utilizarea internetului”, Investitia I19.

Ascendia, alaturi de partenerii de consortiu, vor pune la dispozitie curriculum-ul si programele de formare ce pot raspunde cel mai bine nevoilor de imbunatatire a nivelului de cunostinte, competente si aptitudini ale angajatilor din IMM-urile eligibile.

Proiectul va sprijini transformarea digitala a minim 2000 de intreprinderi mici si mijlocii prin consolidarea competentelor digitale ale angajatilor si specializarea fortei de munca in domenii tehnologice avansate.

Parteneriatul cu ADR este un vot de incredere in capacitatea consortiului condus de Ascendia de a inova si de a contribui substantial la cresterea digitala a Romaniei. Suntem onorati sa fim parte din acest efort national de a ridica standardul competentelor digitale in economia romaneasca.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei ne ofera o oportunitate fantastica de a pune in aplicare experienta si tehnologia noastra din educatie digitala pentru a sprijini cresterea competitivitatii IMM-urilor din Romania.”, declara Cosmin Malureanu, CEO Ascendia.

CITESTE SI:  Bitcoin testează revenirea peste nivelul de 58.000 de dolari, pe fondul intrărilor nete mai mari în ETF-uri

Angajatii IMM-urilor de pe teritoriul Romaniei isi vor putea imbunatati nivelul de cunostinte si competente prin participarea la programe de formare in 9 domenii tehnice cheie: Internet of Things, Big data, Cloud technologies, Invatarea automata, Inteligenta artificiala, Automatizarea proceselor robotice – RPA, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

Pentru toate aceste domenii Ascendia impreuna cu partenerii sai vor oferi cursuri de formare de tip blended-learning.

Bugetul total al investitiei este de 36.000.000 euro, finantare PNRR, din care 34.000.000 euro reprezinta valoarea totala nerambursabila a ajutorului de minimis care va fi acordat in cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru perfectionarea/recalificarea angajatilor din societati. Data de finalizare anticipata a proiectului este 31.12.2025.

Din acest buget, in functie de optiunea aleasa pentru training de catre beneficiari, partenerii ADR vor primi sumele de bani aferente serviciilor de training prestate de acestia pentru beneficiarii finali, urmand a fi semnat in acest sens un acord cadru cu fiecare consortiu selectat.

Aceasta colaborare reprezinta un pas semnificativ in directia promovarii digitalizarii si adaptarii la tehnologiile moderne in randul IMM-urilor din Romania, contribuind astfel la cresterea competitivitatii si inovarii in sector.