BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

Bitcoin și înșelătoriile – Lucruri esențiale de știut

Autor: Financial Market
3 min

Când unele persoane aud sau citesc despre Bitcoin pentru prima dată, cred că este o înșelătorie. Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea oamenilor caracterizează această monedă virtuală ca prezentând riscuri, volatilitate, pierderi și recompense.

Inițial, unii oameni au presupus că Bitcoin era moneda de pe internetul ascuns pe care infractorii o foloseau pentru a finaliza tranzacții ilegale. Înregistrează-te pe această platformă care permite persoanelor fizice și companiilor să cumpere și să vândă această monedă virtuală.

Dar statusul acestei monede și a altor monede virtuale s-a schimbat. Majoritatea oamenilor văd Bitcoin ca pe o monedă legală și un activ tranzacționabil.

Cu toate acestea, popularitatea și valoarea în creștere a monedei Bitcoin au atras și altfel de personaje în lumea cripto. Așadar, înainte de a tranzacționa, utiliza sau investi în Bitcoin, trebuie să știți cum diferă de banii fiat sau alte metode de plată.

De asemenea, trebuie să înțelegeți înșelătoriile pe care probabil le veți întâlni atunci când tranzacționați sau investiți în această monedă digitală.

Bitcoin ca monedă digitală

Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin ca alternativă a monedei tradiționale. Bitcoin există la nivel electronic și este descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este reprezentată de o bancnotă sau o monedă fizică pe care oamenii să o poată folosi pentru a plăti pentru bunuri sau servicii.

Persoanele fizice și firmele fac schimb online de Bitcoin cu alți utilizatori prin intermediul portofelelor cripto. Portofelele criptografice sunt programe pe care oamenii le utilizează cu computerele și smartphone-urile lor.

Bitcoin nu are nevoie de intermediari sau furnizori de servicii financiare precum băncile. În schimb, depinde de rețeaua blockchain și de minerii care validează tranzacțiile.

Să înțelegem înșelătoriile Bitcoin

Înșelătoriile Bitcoin sunt capcane pe care infractorii le folosesc pentru a fura token-uri de la utilizatorii imprudenți. Escrocii caută oameni și companii neatente pentru a le fura banii.

Așadar, înainte de a începe să tranzacționați și să investiți în Bitcoin, trebuie să înțelegeți înșelătoriile obișnuite pentru a le identifica și a le evita rapid.

Experții în criptomonede recomandă ca startup-urile și companiile de criptomonede să confirme că sunt autorizate de blockchain, atunci când se investește în Bitcoin.

Aceasta înseamnă că startup-urile sau companiile urmăresc datele tranzacțiilor folosind această tehnologie. În plus, comercianții și investitorii trebuie să verifice planurile de afaceri ale companiei pe care le utilizează pentru a investi în Bitcoin. De asemenea, companiile de investiții cripto ar trebui să își specifice regulile ICO și lichiditatea în moneda virtuală.

CITESTE SI:  Bitcoin ajunge la 54.000 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Fiecare companie are în spate oameni reali, în ciuda faptului că este prezentă online. Prin urmare, alegeți o platformă care își dezvăluie proprietarii sau creierul din spatele ei.

Înșelătorii obișnuite cu Bitcoin
Escrocii folosesc diferite tehnici pentru a atrage proprietarii de Bitcoin să le trimită token-urile sau banii, crezând că achiziționează Bitcoin.

Prin urmare, investitorii, comercianții și utilizatorii Bitcoin ar trebui să știe cum să identifice înșelătoriile Bitcoin înainte de a tranzacționa.

Iată înșelătoriile cu Bitcoin obișnuite la care trebuie să fiți atenți atunci când utilizați, tranzacționați sau investiți în această monedă digitală.

• Aplicații mobile false: unii escroci folosesc aplicații false pentru a păcăli investitorii Bitcoin. De exemplu, puteți găsi o aplicație Bitcoin în Apple Store sau în magazinul Google Play. Aplicațiile false reprezintă un risc pentru persoanele care vor să investească în Bitcoin pe telefoanele mobile. Ideea e că dezvoltatorii lor le pot utiliza pentru a aduna informații despre utilizatori și pentru a le folosi în scopuri rău intenționate. Prin urmare, asigurați-vă că aplicația utilizată pentru a tranzacționa, investi sau transfera Bitcoin este autentică.
• Site-uri web false: unele site-uri web afirmă că facilitează tranzacționarea și investițiile cu Bitcoin, dar nu sunt reale. În majoritatea cazurilor, site-urile folosesc adrese URL aproape similare cu platformele de schimb sau brokerii cripto reali. Prin urmare, verificați cu atenție adresele URL ale site-urilor de tranzacționare sau investiții în Bitcoin pe care le vizitați, pentru a vă asigura siguranța.
• E-mailuri scam: poate ați primit un e-mail ce pretindea că este de la o companie de criptomonede legală solicitând să investiți. Dacă nu ați început conversația prin e-mail, nu faceți clic pe niciun link furnizat și nu trimiteți banii solicitați, deoarece cel mai probabil este o înșelătorie.
• Actualizări și tweet-uri de pe rețelele sociale: unele conturi false de manageri și celebrități de pe rețelele sociale vă pot solicita să întreprindeți ceva pentru a tranzacționa sau investi în Bitcoin. Dar, din moment ce conturile de rețele sociale nu sunt reale, nici îndrumările acestora nu sunt de încredere.

În general, escrocii folosesc tehnici variate pentru a atrage utilizatorii, investitorii și comercianții cu Bitcoin să le trimită bani. Prin urmare, cercetați bine orice abordare pe care doriți să o folosiți pentru a tranzacționa sau investi în Bitcoin, ca să puteți evita să cădeți victima înșelătoriilor cu criptomonede.