BET
18715.59
0.1%
BET-TR
40890.94
0.11%
BET-FI
60463.05
-0.79%
BETPlus
2765.33
0.09%
BET-NG
1334.86
-0.09%
BET-XT
1595.42
-0.06%
BET-XT-TR
3432.75
-0.05%
BET-BK
3477.07
-0.09%
ROTX
41155.43
0.09%

Care sunt așteptările privind prețul Bitcoin pe fondul preocupărilor crescânde legate de înăsprirea reglementărilor

Autor: Financial Market
2 min

Piața criptomonedelor are astăzi o capitalizare de 2,2 trilioane de dolari, în scădere cu 5,2% în ultimele șapte zile, deși a arătat o oarecare creștere în weekend.

Capitalizarea pieței a atins un vârf pe 14 martie, dar declinul activ continuă de aproximativ o lună, cu o serie de maxime și minime în scădere, Bitcoin începând tranzacționarea astăzi la 62.378 de dolari.

Din perspectiva analiștilor, în ultima săptămână, piața criptomonedelor, condusă de Bitcoin, s-a stabilizat aproape de limita superioară a canalului descendent.

Acest lucru a fost susținut de riscurile crescute pe piețele de acțiuni pe de o parte, presiunea de vânzare din partea minerilor și preocupările legate de reglementarea criptomonedelor pe de altă parte.

Mișcarea prețului Bitcoin influențează semnificativ performanța generală a pieței criptomonedelor în acest moment, mai ales cu scăderea la aproximativ 60.000 de dolari, ceea ce ar putea duce la consolidarea Bitcoin sub acest nivel și declanșarea vânzărilor de panică.

Scenariul pozitiv însă ar putea duce la o creștere peste 65.000 de dolari, cu prețul menținându-se peste media mobilă de 50 de zile și zona de inversare la începutul lunii mai.

In contextul ultimilor știri, merită menționat că fondul de investiții american Pantera Capital a declarat recent că a investit o sumă semnificativă în TON (o criptomonedă), care nu a fost dezvăluită încă, atribuindu-i posibilitatea ca proiectul să devină una dintre cele mai mari rețele de criptomonede. Ca rezultat, moneda TON a crescut cu aproximativ 20% în timpul săptămânii, arătând cea mai bună creștere dintre primele 100 de criptomonede.

Conform surselor, Securities and Exchange Commission (SEC) ar fi reclasificat Ethereum ca fiind o valoare mobiliară fără a anunța oficial, în timp ce ARK Invest și 21Shares au pus în așteptare semnarea pentru o lansare imediată a unui ETF pe Ethereum.

CITESTE SI:  Bitcoin testează revenirea peste nivelul de 58.000 de dolari, pe fondul intrărilor nete mai mari în ETF-uri

Pe de alta parte, Peter Brandt, CEO-ul Factor, a declarat că stocarea criptomonedelor și a Bitcoin ar putea fi recunoscută în curând ca o activitate ilegală.

Conform unui raport al SEC, Susquehanna, o companie gigant de tranzacționare și tehnologie cu active in gestiune în valoare de 481 de miliarde de dolari, a investit ilegal 1,2 miliarde de dolari în mai multe ETF-uri pe Bitcoin.

De asemenea, îmbunătățirea recentă a performanței prețului Bitcoin se datorează în mare parte fondurilor tranzacționate la bursă (ETF-uri) în Hong Kong deși guvernul chinez interzice vânzarea de produse legate de criptomonede, un raport al South China Morning Post indicând faptul că prezența Chinei a fost de 50% la conferința Bitcoin Asia din Hong Kong.

În mijlocul speculațiilor că acordurile comerciale dintre China și Hong Kong ar putea permite investitorilor accesul la ETF-uri pe Bitcoin în Hong Kong, acesta este un pas important pentru piețe.

Datele recente arată că UBS, cea mai mare bancă din Elveția, deține 3.600 de acțiuni în fondul tranzacționat la bursă BlackRock, conform documentelor depuse la SEC.

Bracebridge Capital, cu sediul în Boston, a anunțat că deține Bitcoin în valoare de 433 de milioane de dolari prin fonduri tranzacționate la bursă. Montreal Bank a dezvăluit deținerile sale de fonduri tranzacționate la bursă de Bitcoin (BTC) într-un nou dosar depus la SEC.

Putem trage concluzia ca atunci când investitorii instituționali încep să construiască poziții masive și noi în Bitcoin, indică faptul că următoarea etapă a adoptării criptomonedelor este în desfășurare, atât instituțiile cât și guvernele asumându-și riscuri. Piața din El Salvador face pași semnificativi în acest demers, lansând un site web pentru a monitoriza moneda națională Bitcoin.