BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Prețul Bitcoin rămâne volatil si revine în zona de 65.000 de dolari

Autor: Financial Market
2 min

Bitcoin, cea mai cunoscută și larg adoptată criptomonedă, a fost recent pe o cursă financiară de tip roller coaster. La începutul sesiunii de tranzacționare din New York, prețul a scăzut până la zona de 65.070$, doar pentru a se recupera mai târziu până în jurul valorii de 67.200$.

Această volatilitate nu este ceva nou pentru investitorii în criptomonede, care au fost martorii fluctuațiilor dramatice din trecut ale valorii Bitcoin.

Săptămâna precedentă, moneda digitală a atins un maxim intraday de 70.000$ înainte de a reveni, demonstrând sensibilitatea extremă a pieței la diverși factori economici și politici monetare.

Weekendul a adus o ușoară revenire pentru Bitcoin, dar luni, optimismul s-a estompat pe măsură ce prețurile au scăzut din nou. Acest trend reflectă o luptă constantă între entuziasmul investitorilor pentru criptomonede și realitățile economice care le afectează valoarea, în special, schimbările în politicile Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed).

Anunțul că Fed prevede doar o singură reducere a ratei dobânzii în 2024 a pus presiune pe Bitcoin și pe alte active riscante. Lichiditatea redusă și întărirea dolarului american sunt factori cheie care influențează piața criptomonedelor.

Jerome Powell, președintele Fed, a indicat că, în ciuda unor semne de îmbunătățire a inflației, nu se anticipează reduceri semnificative ale ratelor dobânzilor pe termen scurt.

CITESTE SI:  A venit momentul reluării investițiilor în Bitcoin? Prețul este poziționat pentru un trend de creștere

Această poziție a creat o incertitudine suplimentară pentru investitorii în Bitcoin, care văd adesea ratele scăzute ale dobânzilor ca un stimulent pentru a căuta alternative, active mai riscante.

Rezistența lui Powell de a face schimbări drastice în politicile monetare sugerează că mediul de volatilitate ridicată pentru Bitcoin și activele similare ar putea continua în viitorul apropiat.

Corelația dintre politicile Fed și performanța Bitcoin subliniază faptul că criptomoneda, în ciuda naturii sale descentralizate, nu este izolată de evoluțiile economice globale.

Investitorii trebuie să navigheze prin volatilitatea Bitcoin și semnalele mixte din economia globală, făcând strategia de investiții în criptomonede nu doar o aventură, ci și o provocare.

Pe măsură ce Fed își menține cursul, piața monedelor digitale va continua să fie o reprezentare tangibilă a modului în care forțele macroeconomice pot influența activele digitale.

În concluzie, scăderea și recuperarea recentă a Bitcoin reflectă volatilitatea sa inerentă și sensibilitatea la politicile economice mai largi.

Abordarea prudentă a Rezervei Federale în ceea ce privește reducerea ratelor dobânzilor a adăugat un strat de incertitudine pentru investitori.

Pe măsură ce Fed menține o politică stabilă, activele riscante precum Bitcoin pot continua să experimenteze fluctuații semnificative.