BET
16447.31
0.63%
BET-TR
36270.27
0.63%
BET-FI
59870.66
0.57%
BETPlus
2437.41
0.7%
BET-NG
1182.61
0.57%
BET-XT
1417.18
0.63%
BET-XT-TR
3072.19
0.63%
BET-BK
3042.17
0.86%
ROTX
36542.22
0.47%

S-a lansat prima platformă de multi-creditare fintech 100% online

Autor: Financial Market
3 min

Prima platformă fintech din România de servicii de multicreditare, exclusiv online, poate finanța cereri standard de până la 25.000 lei, în mai puțin de o oră.

Omnicredit este un proiect inovator care vine în întampinarea nevoii de finanțare în special a micilor antreprenori. Asta pentru că statisticile arată că 94% dintre companiile românești sunt microîntreprinderi, iar, dintre acestea, 70% nu sunt eligibile pentru accesarea unui credit bancar clasic.

Cu toate astea, conform unui studiu din Cartea alba a IMM-urilor, obținerea unui credit bancar este pe primul loc în preferințele micilor antreprenori când vine vorba despre accesarea de fonduri.

Realitatea din piață nu coincide, nici pe departe însă cu preferințele antreprenorilor, în contextul în care, în anii anteriori, 72% dintre IMM-urile din Romania s-au autofinanţat, doar 23% dintre ele au obţinut credite bancare, iar 21% dintre IMM-uri au recurs la credit furnizor. Pentru 8% sursa de finanţare a fost leasingul, 3% din întreprinderi au utilizat creditul (avansuri) clienți, iar 2,5% facilitățile de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Întâmpinăm nevoia de finanțare a mediului privat, în special a micilor întreprinderi. Preocuparea noastră este să oferim produse foarte ușor accesibile și suficient de diversificate încât să acoperim o gamă largă de activități. Antreprenorul trebuie să își folosească timpul și energia pentru a își dezvolta afacerea fără grija finanțării și în felul acesta putem crește împreună,” a declarat Elisa Rusu, CEO Omnicredit, la lansarea platformei.

Conform aceluiași studiu, Cartea albă a IMM-urilor, în anul 2017, principalele criterii ale antreprenorului în alegerea unui anumit finanțator au fost: rapiditatea serviciilor (43% din companii), flexibilitatea opțiunilor de finanțare (34%); diversitatea produselor (24%) și servicii financiare disponibile online (12%).

Inovația constă în faptul că platforma www.omnicredit.ro acoperă toate aceste criterii, timpul scurs până la primirea banilor fiind extrem de scurt, operațiunile derulându-se online, iar pachetul de servicii fiind diversificat, cu 8 tipuri de produse disponibile on-line.

Înregistrarea pe platformă se face în 30 de secunde, decizia de creditare este luată într-o oră de la încărcarea documentelor, iar banii ajung, în contul clientului, în maximum 8 ore de la aprobare. Nu este nevoie de prezența fizică în niciuna dintre etapele de creditare, absolut toate deciziile și procedurile desfășurându-se online.

Acționarul majoritar al companiei este fondul de investiții Reconstruction Capital II Limited (RC2), prezent în România din 2005 și cotat pe bursa de valori de la Londra.

Întreprinderile mici şi mijlocii au jucat dintotdeauna un rol important în viaţa economică şi socială a oricărei ţări, aflându-se la baza dezvoltării economiei. Micii antreprenori sunt bine pregătiți, pasionați și dinamici. Adesea au abandonat slujbe importante și bine plătite pentru a-și urma visul, calea antreprenoriatului. Acești antreprenori ar trebui sustinuți mai mult, mai ales financiar. Din păcate, nu se întamplă așa.

Legat de contextul actual, trăim era tehnologiei, România performează și la acest capitol. Și atunci, apare întrebarea, evidentă, dacă din ce în ce mai multe lucruri sunt acum la un click distanță, finanțarea nu ar trebui să fie la fel?!

Este evident că lipsa de ofertare financiară pe acest segment reprezintă o oportunitate pe care RC2 a identificat-o, investind într-un proiect de largă anvergură, care își propune să devină lider de piață pentru zona de finanțare a micro-întreprinderilor”, a subliniat domnul Ion Florescu, principalul investitor, al www.omnicredit.ro

Compania este condusă de Elisa Rusu, având peste 20 de ani de carieră în zona financiară, care a decis să își urmeze visul de a face lucrurile altfel și de a „disrupe” anumite standarde legate de sistemul de creditare. Planurile Omnicredit pentru următorii trei ani sunt extrem de ambițioase.

Ne-am propus ca, în 2019, să lansăm încă patru noi produse pentru clienții noștri, față de cele 8 pe care le lansăm astăzi. 2020 este anul tehnologiei pentru Omnicredit și avem în plan să integram conceptele de machine learning și deep learning în gestionarea riscului de credit, pentru ca în 2021, în al treilea an de funcționare, să ne gândim și la extindere pe piața europeană.

Vrem, de asemenea, tot atunci, să lansăm și prima „Academie de Educație Financiară” pentru micii antreprenori, o platformă online care îi va ajuta să înțelegă mai bine zona financiară și de credit, în așa fel încat să aibă acces facil și în cunoștință la instrumentele de finanțare”, explică Elisa Rusu planurile pentru perioada următoare.

În acest moment, Omnicredit are o echipă de 12 persoane, specializate în analiza și operațiuni factoring/micro-creditare, IT și marketing online, cu care își propune să devină, chiar în acest an, lider de piață pentru microcreditarea online a persoanelor juridice, prin finanțarea a 400 de antreprenori și acordarea a 5 milioane de euro credite.


 

[ajax_load_more]

Ti-a placut acest articol?

Ti-a placut acest articol?

Susține activitatea Financial Market.

Contribuția lunară poate fi anulată în orice moment folosind link-ul din email.