BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma italiană de co-investiții Doorway pentru investiții în start-upuri din domeniul tehnologiei

Autor: Financial Market
2 min

SeedBlink, platformă de co-investiții specializată în start-upuri de tehnologie, și Doorway, lider italian fintech pentru investiții online, au încheiat un parteneriat strategic.

Cele două companii își vor recomanda reciproc oportunități, oferind investitorilor acces la runde de investiții în start-upuri și scale-upuri hi-tech internaționale, cu potențial ridicat de scalare.

Parteneriatul va aduce beneficii clienților ambelor platforme, inclusiv clienților de servicii de tip private banking, consilierilor financiari, consultanților în managementul averii, care vor putea oferi clienților lor un portofoliu diversificat cu start-upuri inovatoare performante, din întreaga Europa.

Prin acest parteneriat, comunitatea de investitori a SeedBlink va avea acces la tranzacții unice selectate de Doorway în Italia și la nivel internațional, dar și viceversa.

Cele doua companii intențioaneaza să faciliteze investițiile transfrontaliere la nivel paneuropean prin consolidarea infrastructurii financiare disponibile pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei.

Creșterea sectorului tehnologic european este promițătoare, însă nivelul de fragmentare al pieței de investiții, fiecare țară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic.

Prin urmare, provocarea este de a construi o rețea europeană cu reprezentare locală în fiecare țară. Poziția de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noștri acces unic la investiții cu potențial ridicat, cu ADN italian validat de un jucator local bine informat.

Parteneriatul este în armonie cu misiunea noastră de a conecta eficient investitorii și start-upurile tech, construind un ecosistem financiar care va sprijini dezvoltarea unui hub tehnologic în Europa”, a spus Ionuț Pătrăhău, managing partner al SeedBlink.

CITESTE SI:  500+ delegates from over 40 countries gathered at the 3rd edition of UNCHAIN Fintech Festival

Suntem încântați să ne asociem cu SeedBlink, principala platformă din Europa specializată în investiții în tehnologie. Parteneriatul nostru va oferi comunității de investitori de la Doorway acces la start-upurile și scale-upurile tehnologice europene de top selectate de SeedBlink din toata Europa.

Credem că un portofoliu diversificat, creat prin intermediul expertizei combinate de selectie și verificare a Doorway și SeedBlink, poate aduce un avantaj real în ceea ce privește crearea de valoare economică pentru investitorii noștri”, a adăugat Antonella Grassigli, director executiv al Doorway.

Parteneriatul dintre SeedBlink și Doorway va pune la dispoziția investitorilor un portofoliu în continuă evoluție de tranzacții de top, în runde avansate sau de tip follow-on, cu perspective de exit mai rapid și având adesea ca co-investitori fonduri internaționale de venture capital.

Datorită accesului în exclusivitate al SeedBlink la tranzacții tehnologice europene și a expertizei locale a Doorway, acest parteneriat poate oferi o valoare semnificativă celor care doresc să investească în start-upuri inovatoare și cu creștere rapidă.

Ambele platforme sunt autorizate (SeedBlink în cadrul ECSPR, Doorway de către CONSOB) pentru o protecție extinsă a investitorilor.

Doorway a asigurat deja un parteneriat cu Ourcrowd, o platformă globală de investiții online, desemnată de Pitchbook drept cel mai activ investitor de capital de risc din Israel.