BET
18472.69
-0.22%
BET-TR
40363.05
-0.22%
BET-FI
59581.89
0.12%
BETPlus
2732.45
-0.23%
BET-NG
1319.53
-0.14%
BET-XT
1575.48
-0.21%
BET-XT-TR
3390.07
-0.21%
BET-BK
3441.64
-0.13%
ROTX
40619.18
-0.22%

Visa vrea să investească 100 de milioane de dolari în companiile fintech europene

Autor: Financial Market
2 min

Visa lansează două programe noi cu scopul de a sprijini companiile fintech din Europa care dezvoltă noi soluţii de plăţi digitale.

Începând cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa pot beneficia de accesul la reţeaua globală Visa în doar patru săptămâni. Noul program FinTech fast-track oferă o conectare rapidă şi taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile aflate într-un stadiu incipient să beneficieze de avantajele reţelei globale Visa pentru a-şi dezvolta propriile idei.

Mai mult, Visa a lansat un program de investiţii de 100 milioane de dolari la nivel european pentru a sprijini ecosistemul fintech care se află în plină dezvoltare în Europa şi pentru a-şi creşte investiţiile în startup-uri.

Asistăm la o perioadă efervescentă a industriei plăţilor în Europa. Noile reglementări, combinate cu schimbările majore în comportamentul consumatorilor şi dezvoltările tehnologice rapide au transformat Europa într-o regiune unde noile idei prind viaţă în fiecare zi. Astfel, se creează o oportunitate incredibilă pentru companiile de plăţi existente în piaţă şi cele nou apărute, aceea de a oferi modalităţi de plată mai simple şi mai sigure care sunt dorite de către consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa în Europa, în intervenţia sa de la conferinţa Money 20/20 în Amsterdam.

CITESTE SI:  Raiffeisen Bank a lansat un fond de 25 de milioane de euro ce va investi în companii de tip FinTech

Programul Visa Fast-Track
Un element cheie al colaborării companiei Visa cu fintech-urile este inițiativa prin care pune la dispoziția startup-urilor o modalitate rapidă prin intermediul căreia acestea pot beneficia de accesul la reţeaua Visa în doar patru săptămâni.

Visa va colabora cu partenerii săi pentru a sponsoriza startup-urile care doresc să participe la acest program și să ofere consumatorilor și comercianților experiențe de plată digitale inovatoare.

La lansarea programului, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plăți și procesare. Programul va fi lansat în iulie și inițial se va concentra pe startup-urile din Marea Britanie, urmand ca alte piețe europene să fie adăugate curând, iar ulterior se intenționează extinderea programului la nivel mondial.

Investițiile și parteneriatele Visa
Visa a lansat, de asemenea, un program de investiții de 100 milioane de dolari. Obiectivul principal este sprijinirea startup-urilor care lucrează la dezvoltarea soluţiilor inovatoare în domeniul serviciilor bancare deschise și a celor care utilizează tehnologii emergente cu potențial de a crea noi experiențe securizate de plată.

Visa a efectuat deja o serie de investiții în fintech-uri la nivel global, inclusiv în Europa, în companii precum Klarna, solarisBank și Payworks. Potrivit KMPG, investițiile totale in fintech-urile din Europa au însumat 4,7 miliarde de dolari în 2017.

În plus, mai multe platforme de plată și fintech-uri colaborează deja cu Visa pentru a crea noi experiențe pentru consumatori și comercianți deopotrivă, printre acestea numărându-se Contis, EVRY, Jaja, Revolut și Wirecard. Orice fintech interesat să lucreze cu Visa poate intra în contact cu compania accesând adresa www.visaeurope.com/fintech.

Foto credit: Dreamstime