BET
16928.98
0.59%
BET-TR
35125.6
0.59%
BET-FI
60700.98
0.95%
BETPlus
2497.77
0.56%
BET-NG
1217.08
0.61%
BET-XT
1445.33
0.66%
BET-XT-TR
2965.22
0.66%
BET-BK
3104.2
0.52%
ROTX
37198.07
0.62%



Euro își consolidează poziția în raport cu dolarul american. Petrolul brut atinge maximele ultimelor 4 luni

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Euro a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie după ce statele europene au ajuns la un acord privind un plan masiv de stimulare pentru a revigora economiile afectate de coronavirus.

Acordul UE a necesitat un compromis din partea statelor frugale din Nord care erau ezitante în a oferi sume ridicate nerambursabile vecinilor mai risipitori și a fost salutat ca un semnal important al unității de către liderii Europei și o bază pentru refacerea economică.

În contextul rezultatelor încurajatoare referitoare la mai multe teste clinice ale unor potențiale vaccinuri, optimismul pieței a primit un impuls ceea ce a susținut aprecierea piețelor bursiere. În acest scenariu un set de monede au reușit să marcheze maxime locale în raport cu dolarul american.

Acordul final a oferit puține detalii noi care să aibă potențialul de a determina o secvență ascendentă pe termen scurt pentru euro, ponderea dintre subvenții și împrumuturi fiind deja cunoscută. Pentru moment pare greu de crezut că politica monetară sau fiscală poate susține secvența ascendentă a monedei unice europene.

Analizând graficul se poate observa o încetinire a entuziasmului investitorilor. În ciuda liniei ascendente de trend pe termen mediu cotația a revenit în apropierea acesteia, aprecierea fiind mult mai temperată. Acest aspect a fost determinat de faptul că traderii se așteptau la încheierea unei înțelegeri, incluzând mare parte din aceste informații pozitive în preț.

În acest context, principalul motor pentru moneda unică europeană ar putea fi ritmul de redresare al economiei reale și evoluția numărului de cazuri.

CITESTE SI:  Electrica prelungește mandatul Directorului General si anunță planul de investiții pe 2024

Astfel, un nivel solid de suport pentru cea mai populară pereche valutară se află la 1,14, fiind posibil ca perechea să își fi modificat intervalul de evoluție laterală în 1,14 – 1,16. Principalul punct de susținere este pragul 1,14, dar un nivel intermediar de suport este linia ascendentă de trend de la 1,4320.

Din perspectiva cumpărătorilor, drumul pare deschis către nivelul rotund de rezistență de la 1,15. Acordul este un argument destul de solid pentru a-i motiva pe investitori să își mențină pozițiile long pe moneda unică europeană, în special în raport cu dolarul american.

Petrolul, la maximul ultimelor 4 luni

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3% în timpul sesiunii de astăzi, cotația futures WTI evoluând în jur de 42,36 dolari per baril, în timp ce prețul Brent se află la aproape de 44,80 dolari per baril impulsionat de optimismul legat de un potențial vaccin pentru coronavirus și un pachet de stimulente UE.

De asemenea, perspectivele de reînnoire ale stimulilor din partea guvernului american au accentuat apetitul pentru activele mai riscante.

După-amiază, American Petroleum Institute va publica raportul săptămânal. Ediția anterioară a arătat o scădere de 7,5 milioane de barili, care a fost cea mai puternică scădere înregistrată în acest an, iar o nouă valoare similară ar putea fi considerată un semn clar al redresării cererii de combustibil din SUA. Estimările de astăzi indică o scădere de 1,95 milioane de barili.


 

[ajax_load_more]