#13 Ce randamente poți obține din obligațiuni și titluri de stat

Titlurile de stat sunt forma prin care statul se împrumută de la investitori, iar o parte dintre emisiunile de titluri pot fi tranzacționate și prin Bursa de Valori București. Periodic, statul român lansează pe piață titlurile Fidelis, prin care se împrumută de la populație în RON și în EUR.

Poți cumpăra aceste titluri de stat prin BVB, toate operațiunile fiind online prin contul de la brokerul tău, fără alte drumuri sau formalități de încasare a dobânzii. De asemenea, poți vinde titlurile atunci când consideri oportun, așadar nu este nevoie să rămâi cu ele până la scadență.

Obligațiunile municipale sunt o formă de împrumut pe termen lung a municipiilor și judetelor, iar în material trecem în revista câteva autorități locale care au apelat la această formă de finanțare.

Al treilea tip de instrumente cu venit fix îl reprezintă obligațiunile corporative, atunci când investitorii finanțează companiile, cu titlu de imprumut. Enumerăm principalii indicatori de soliditate financiară pe care îi poți calcula atunci când decizi să investești în obligațiuni corporative. Unele obligațiuni pot avea clauze suplimentare, cum ar fi posibilitatea de conversie în acțiuni sau rambursarea sumelor mai devreme (opțiune de tip Call).

Ilustrăm, de asemenea, faptul că din obligațiuni poți avea un randament mai mare sau mai mic față de cuponul (dobânda) acelui instrument.

Descarcă GRATUIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Eleifend mi in nulla posuere. Nunc mi ipsum faucibus vitae. Nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in massa tempor nec. Augue neque gravida in fermentum et. Volutpat blandit aliquam etiam erat velit scelerisque. Ipsum a arcu cursus vitae congue mauris. In ante metus dictum at. Quis risus sed vulputate odio ut. 

Galerie Video

Shopping Cart