#5 Cum cuantifici riscurile la bursă?

Care sunt șansele ca după 12 luni de investiție în principalele acțiuni de la BVB să fii în profit? Pe de altă parte, care sunt șansele ca după primul an să fii pe minus?

Am studiat aceste probabilități pe baza ultimilor aproape 10 ani de evoluție a indicelui BET-TR de la Bursa de Valori București. De asemenea, evidențiem și momentele de scăderi semnificative de piață, cele de peste 20%, care sunt mult mai rare decât ai crede la o primă vedere.

În partea a doua a video-ului vei vedea care sunt șansele ca după 2 ani să fii în profit, comparativ cu riscul de a fi pe pierdere. Nu întâmplător, atunci când vorbim de investițiile la bursă, recomandarea este să privești lucrurile pe minim 2-3 de ani de zile, sau mai mult, pentru a vedea randamente consistente care să se adune în portofoliu.

Atunci când investești în cele mai importante acțiuni de pe o bursă, fie în mod direct, fie printr-un ETF care să replice indicele, orizontul de minim 2 ani de zile ia în calcul și eventuale minusuri semnificative de pe parcurs.

Descarcă GRATUIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Eleifend mi in nulla posuere. Nunc mi ipsum faucibus vitae. Nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in massa tempor nec. Augue neque gravida in fermentum et. Volutpat blandit aliquam etiam erat velit scelerisque. Ipsum a arcu cursus vitae congue mauris. In ante metus dictum at. Quis risus sed vulputate odio ut. 

Galerie Video

Shopping Cart