BET
18715.59
0.1%
BET-TR
40890.94
0.11%
BET-FI
60463.05
-0.79%
BETPlus
2765.33
0.09%
BET-NG
1334.86
-0.09%
BET-XT
1595.42
-0.06%
BET-XT-TR
3432.75
-0.05%
BET-BK
3477.07
-0.09%
ROTX
41155.43
0.09%

Agricover Holding începe Oferta Publica Inițială, fiind evaluată la ″x12 câștigul anual pe acțiune″

Autor: Financial Market
3 min

Agricover Holding SA, un jucător important în piața de agribusiness din România, anunță aprobarea prospectului pentru Oferta Publică Inițială de până la 833.333.333 acțiuni nou emise și existente, cea mai importantă acțiune de acest fel de la inceputul anului.

Astfel, în perioada 4 mai – 16 mai 2023, Compania va derula alături de o parte dintre acționarii săi, o Ofertă Publică Inițială.

Oferta include un număr maxim de 277.777.778 acțiuni noi, ordinare, emise de Companie ca parte a unei majorări a capitalului social, precum și până la 555.555.555 acțiuni ordinare existente, deținute de actualii acționari semnificativi ai Companiei, respectiv Jabbar Kanani și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Detaliile ofertei:

– Perioada de oferta 4 – 16 Mai

prețul fix de 0.5 lei pe acțiune; Subscrierea minimă este de 1000 de acțiuni, adică 500 lei (1000 acțiuni * 0.5 lei pe acțiune);

10 % din actiuni vor fi oferite investitorilor de retail iar 90% celor institutionali, sub rezerva unor posibile redistribuiri

– Compania este evaluată la un multiplu PER estimat de 12 luând in considerare prețul de 0.5 lei pe acțiune și rezultatul pe acțiune diluat la finalul anului trecut

– Valoarea netă totală estimată a fondurilor atrase din vânzarea de către societate a noilor acţiuni în cadrul ofertei este de aproximativ 135,76 milioane RON, presupunând că preţul final de ofertă va fi egal cu preţul maxim

– Valoarea netă totală estimată a fondurilor atrase din vânzarea acţiunilor existente de către acţionarii vânzători în cadrul este de aproximativ 272,7 milioane lei

– Fondurile nete obţinute în cadrul 0fertei din vânzarea acţiunilor noi vor fi utilizate dupa cum urmează: aproximativ 80% din fonduri vor fi transferate Agricover Credit cu scopul de a diversifica structura de finanţare a acesteia şi de a susţine creşterea organică iar aproximativ 20% din fonduri vor fi utilizate pentru a finanţa oportunităţi de creştere externă prin tranzacţii de fuziuni şi achiziţii.

Oferta constă într-o ofertă publică adresată investitorilor instituționali și de retail din România și o ofertă destinată investitorilor eligibili din afara României, în conformitate cu prevederile Prospectului.

CITESTE SI:  Bursa de Valori București lansează asistentul virtual Q pentru a raspunde întrebărilor celor care vor sa afle mai multe despre investițiile la bursă

În urma încheierii cu succes a Ofertei, Agricover intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a tuturor acțiunilor emise de Companie, pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București („BVB”).

WOOD & Company Financial Services, a.s acționează în calitate de Coordonator Global Unic și Bookrunner pentru Ofertă. S.S.I.F. TRADEVILLE S.A. acționează ca Agent de Retail pentru Ofertă.

Prospectul aprobat de către ASF este disponibil pe site-ul Agricover, AICI.

Grupul Agricover a fost înființat în anul 2000 de către antreprenorul local, domnul Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit un investitor instituțional important în Agricover Holding SA, care deține în prezent 12,727% din capitalul social al Companiei.

De asemenea, în 2019, Adama Agriculture BV a devenit investitor strategic semnificativ în Agricover Distribution SA, deținând 10% din capitalul social al filialei.

Cu 22 de ani de experiență în industrie și o abordare antreprenorială a dezvoltării afacerilor, Grupul este format astăzi din companii care deservesc sectorul de agribusiness din România, răspunzând nevoilor esențiale ale fermierilor.

Prin filialele sale, Grupul oferă fermierilor o gamă integrată de inputuri agricole, finanțare și soluții digitale menite să sporească productivitatea agriculturii, să diminueze costurile de operare, să finanțeze activitatea și creșterea și să dezvolte modele de afaceri agricole eficiente și sustenabile.

Grupul are două segmente principale de activitate: distribuția de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution SA („Agribusiness”) și finanțarea specializată pentru fermieri, asigurată de o instituție financiară nebancară, Agricover Credit IFN SA („Agrifinance”). Cele două segmente principale generează împreună majoritatea veniturilor și rezultatelor operaționale ale Grupului.

În 2021, Grupul și-a extins portofoliul de servicii prin lansarea unei platforme digitale „one-stop-shop” denumită Crop360, operată de Agricover Technology SRL.

Această platformă oferă fermierilor cele mai recente inovații digitale din agricultura globală, precum și integrarea vânzărilor online și a interacțiunilor bancare cu clienții Grupului. Prin Crop360, Grupul oferă o experiență facilă tuturor clienților săi, simplificând procesul de accesare a inputurilor agricole și a resurselor financiare necesare, valorificând în același timp tehnologia pentru a stimula creșterea și sustenabilitatea.