BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

CEC Bank listează primele 2 emisiuni de obligațiuni la BVB, denominate în lei și euro, cu o valoare totală de peste 650 milioane de lei

Autor: Financial Market
3 min

CEC Bank a listat astazi, 17 februarie, primele 2 emisiuni de obligatiuni denominate in lei si euro, pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, cu o valoare cumulata de peste 650 milioane de lei.

Emisiunea de obligatiuni in lei se va tranzactiona sub simbolul bursier CECRO25, cu o valoare totala de 175,35 milioane de lei, in timp ce emisiunea de obligatiuni in euro se va tranzactiona sub simbolul bursier CECRO25E, avand o valoare totala de 97,3 milioane euro.

Obligatiunile emise de CEC Bank sunt de tip senior, nepreferentiale, negarantate, eligibile pentru cerinte MREL. Transa in lei are dobanda fixa (cupon) de 9% pe an, iar transa in euro are cuponul de 7,5%, ambele avand scadența 30 decembrie 2025.

CEC Bank a facut azi primul pas pe Bursa de Valori Bucuresti, prin listarea primelor sale obligatiuni eligibile MREL. Este un pas important, atat din perspectiva faptului ca CEC Bank urmareste sa fie o institutie atractiva pentru investitori pe pietele de capital, cat si din punct de vedere al aplicarii rigorilor de guvernanta corporativa si transparenta aplicabile pe Bursa.

Listarea de azi confirma angajamentul nostru de a transforma CEC Bank intr-o banca moderna, competitiva si guvernata pe principii profesioniste”, a declarat Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank.

Bursa de Valori Bucuresti ramane un partener de incredere pentru sistemul bancar romanesc si ne bucuram ca CEC Bank listeaza in premiera, 2 emisiuni de obligatiuni in lei si euro.

La mai putin de o luna de la prima listare de obligatiuni din acest an, realizata tot de una dintre institutiile bancare din Romania, uram bun-venit unui nou emitent din sectorul financiar-bancar, care a ales sa utilizeze platforma Bursei de Valori Bucuresti pentru a se finanta.

Acest trend pe care l-am vazut in anul precedent si care se contureaza si in 2023 ne confirma faptul ca bancile gasesc resursele de care au nevoie pe piata de capital romaneasca”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

CITESTE SI:  Tesla câștigă din nou aproape 7% pe fondul comentariilor lui Elon Musk

Primul pas la bursa locala realizat de CEC Bank ne arata faptul ca piata de capital continua sa reprezinte o solutie pentru dezvoltarea proiectelor pe care le au institutiile bancare din Romania.

Ne bucuram sa avem alaturi de noi, in calitate de nou emitent, CEC Bank, institutie de referinta in istoria financiar-bancara a Romaniei, strans legata de dezvoltarea tarii noastre.

Cele doua emisiuni de obligatiuni emise in lei si euro, in valoare de peste 650 milioane de lei, demonstreaza increderea pe care banca o are in resursele oferite de piata de capital romaneasca si in instrumentele puse la dispozitie de bursa.

Debutul echipei CEC Bank pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti reprezinta un moment important pentru noi, intrucat de astazi vom putea contribui impreuna la finantarea economiei locale”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Raiffeisen Bank S.A. a fost intermediar pentru cele doua transe emise in decembrie. Asistenta juridica a fost acordata emitentului de catre Dentons, iar Clifford Chance a asistat juridic intermediarul, ambele case de avocatura participand prin birourile din Bucuresti si din Frankfurt, iar KPMG Audit S.R.L a asigurat auditarea.

Implicarea noastra in dezvoltarea pietei de capital si a intermedierii financiare in Romania este de notorietate, la fel si expertiza noastra recunoscuta in domeniul obligatiunilor, atat prin propriile emisiuni de acest tip, cat si prin consultanta oferita celorlalti jucatori din piata.

Suntem intr-un parteneriat solid cu CEC Bank in obtinerea finantarilor eligibile MREL si privim cu incredere in anul 2023, la urmatoarele etape ce vor include emisiuni mai ample si participarea investitorilor internationali” a declarat Mihail Ion, Vicepresedinte Piete de Capital, Investment Banking si Planificare Financiara Personala, reprezentant Raiffeisen Bank.

Cele 2 emisiuni de obligatiuni care intra astazi la tranzactionare sunt primele obligatiuni emise de CEC Bank la Bursa de Valori Bucuresti. Emisiunile de obligatiuni vor fi folosite de CEC Bank in scopuri corporative generale, inclusiv pentru lichiditate si indeplinirea cerintelor MREL.