Connections (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri din exploatare de 25,2 milioane lei, pentru primul semestru al anului curent, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Extinderea liniei de business care presupune livrarea de servicii personalizate pentru dezvoltare software a fost unul dintre factorii care au contribuit la creșterea veniturilor companiei.
Totodată, integrarea de noi clienți externi proveniți din țări precum Elveția și Germania, dar și creșterea generată de proiectele publice din România oferă o premisă solidă pentru menținerea țintei de buget anunțată de Connections la începutul anului 2022, respectiv venituri consolidate de aproximativ 60 milioane de lei și EBITDA de aproximativ 5,6 milioane de lei.
„Connections a demonstrat că este competentă, energică și capabilă să producă o dinamică pozitivă într-un context economic local și global unic în ultimii 80 de ani. În ciuda provocărilor din piață, rămânem optimiști că rezultatele anului 2022 vor atinge ținta bugetată la început de an. Continuăm să creștem și să dezvoltăm în permanență noi proiecte, dar și noi parteneriate ale căror rezultate vor fi tot mai vizibile”, a declarat Bogdan Florea, CEO Connections SA.
Performanța operațională a grupului în cuantum de 1.5 milioane lei este apropiată valorilor înregistrate în 2021, iar estimările pentru finalul de an 2022 sunt conforme valorilor bugetate la începutul anului curent.
În primele 6 luni din 2022, Connections Consult S.A. a marcat câteva puncte importante la nivel strategic și al guvernanței corporative. Printre acestea se numără “script issue” – majorare de capital cu 1081 KRON, cu multiplicarea acțiunilor în proporție de 1:11 și investiția în deschiderea unui birou în Statele Unite ale Americii.
De asemenea, compania a achiziționat 25% din societatea 10plus FUTURE EDUCATION SRL – cu care are în plan construirea unei platforme de ed-tech cu acoperire națională și apoi, regională.
Un alt pas important pe care Connections l-a realizat în primul semestru din 2022 constă în consolidarea poziției de furnizor de tehnologie pentru piața românească prin: semnarea de parteneriate cu jucători relevanți, obținerea de contracte noi de dezvoltare software și livrare de sisteme integrate și demersuri importante în finalizarea proiectelor integrate inițiate deja în 2021 și care vor fi încheiate în 2022.
Totodată, compania și-a creat propriul Consiliul de Administrație și și-a format un Consiliu Consultativ – Advisory Board, a cărui primă întâlnire a avut loc pe 16 septembrie.
„În prezent, avem deja o înțelegere mai bună asupra rezultatelor din 2022 și a provocărilor cu care ne-am confruntat. Am învățat multe lucruri noi – atât în zona de guvernanță corporativă, cât și în cea de piață de capital, beneficiind, în același timp, nu neapărt voit, de un context extrem de tulbure, la nivel economic și geostrategic.
Acum știm deja că piețele globale se pregătesc pentru o contracție accentuată, cu influențe nefaste din direcția inflației galopante, a crizei energetice și a celei alimentare. Aceste elemente ne îndreptățesc să evaluăm anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor.
Connections pregatește din această toamnă strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creștere substanțială anul viitor”, a mai declarat Bogdan Florea.
Connections își exprimă încrederea că atât 2022, cât, mai ales, 2023, vor reprezenta ani de referință în istoria companiei, cu rezultate peste estimările inițiale incluse în memorandumul emis cu ocazia plasamentului privat și peste așteptările pieței, într-un context complicat la nivel economic și geostrategic.