Joi a fost o zi foarte agitată pentru piețele financiare, în condițiile în care dolarul american a scăzut și majoritatea indicilor bursieri s-au depreciat din cauza temerilor legate de situația pandemiei și de comentariile lui Trump cu privire la data alegerilor.
Cu toate acestea, contextul s-a schimbat seara, după ce Facebook, Apple, Amazon și Alphabet (Google) au prezentat rezultatele trimestriale.
Într-un trimestru în care economia americană s-a contractat cu 9,5% de la an la an, toate aceste companii tehnologice au reușit să-și îmbunătățească masiv rezultatele în termeni anuali. Acest lucru a inversat complet sentimentul cu privire la US100, care a revenit în apropierea pragului de 11000 de puncte.
Compania a raportat cea mai lentă creștere a veniturilor sale din 2012 incoace de cand s-a lansat pe bursa, dar a depasit în continuare estimările analiștilor. Actiunile sale au crescut cu peste 6% la sfarsitul sesiunii de tranzacționare, poziționând-o pentru a atinge un nou record azi. Facebook a avut venituri de 18,7 mld dolari si 1,79 de miliarde de utilizatori activi zilnici.
Facebook a relatat că numarul in creștere al utilizatorilor reflectă o implicare crescută din partea consumatorilor care petrec mai mult timp acasă, deși pe măsură ce economiile se deschid, cel puțin în afara SUA, aceasta începe să se schimbe.
„Observăm semne de normalizare a creșterii și implicării utilizatorilor, deoarece măsurile de distantare sociala s-au diminuat în întreaga lume, în special pe piețele dezvoltate unde penetrarea Facebook este mai mare”, se arată în comunicatul companiei.
Amazon
Amazon, gigantul american din e-commerce a raportat un castig de 10,3$/actiune, cu mult peste estimarile analistilor chestionati de Refinitiv care previzionau un castig de doar 1,46$, veniturile totale fiind de 88,9 mld dolari.
Divizia cloud computing Amazon Web Services a contribuit cu venituri de 10,8 mld dolari in crestere cu 29% an/an dar in usoara scadere fata de primul trimestru al anului curent. Segmentul cloud a devenit astfel crucial pentru majoritatea organizatiilor care s-au vazut nevoite să se bazeze din ce in ce mai mult pe munca de acasa a angajatilor.
Pe trimestrul al treilea, compania preconizează că vânzările nete vor fi cuprinse între 87,0 miliarde și 93,0 miliarde de dolari sau o creștere între 24% și 33% comparativ cu al treilea trimestru 2019. Se estimează de asemenea că veniturile operaționale vor fi cuprinse între 2,0 miliarde și 5,0 miliarde de dolari, comparativ cu 3,2 miliarde de dolari în trimestrul al treilea 2019, această orientare presupunand costuri mai mari de 2,0 miliarde de dolari legate de COVID-19.
Alphabet, compania care detine brandul Google, a raportat ieri rezultate peste așteptările analistilor în ceea ce privește veniturile din cel de-al doilea trimestru, dar a marcat prima scădere a veniturilor din istoria companiei, deoarece pandemia de coronavirus a încetinit creșterea economică, agențiile de publicitate reducandu-si cheltuielile în timpul trimestrului.
Veniturile totale au ajuns la 38,3 mld dolari cu un castig pe actiune de 10,13 dolari, publicitatea din platforma Youtube aducand 3,81 mld in timp ce segmentul cloud a generat 3,01 mld dolari, usor sub asteptari. Ca un paradaox, insasi compania si-a injumatatit bugetul de publicitate pentru restul anului alaturi de alte investitii care vor fi amânate. Sundar Pichai, CEO-ul companiei a afirmat ca motoarele de crestere in viitor vor fi in continuare segmentul cloud, investitiile in inteligență artificială si platforma YouTube.
Apple
Cea mai mare companie in functie de capitalizarea bursiera care a atins 1,67 trilioane dolari, a raportat de asemenea rezultate foarte bune pe trimestrul al doilea, cu cresteri de 11% ale vanzarilor la nivel mondial, desi majoritatea maganizelor companiei au fost inchise. Apple a avut de altfel cea mai mare crestere a veniturilor de cand raporteaza.
Cu venituri de 59,7 mld dolari, peste asteptarile analistilor de 52,25 mld, segmentul Iphone a generat aproape jumatate (26,42 mld) in timp ce veniturile din alte servicii au fost de 13,16 mld dolari. Afaceri importante au inregistrat Ipad-urile (6,58 mld dolari) si desktopurile Mac (7,08 mld dolari).
Compania a raportat de asemenea rezerve de cash la finalul trimestrului de aproape 194 mld dolari.
[ajax_load_more]