Pe fondul creșterilor recente, brokerii de la Concorde Research si-au revizuit estimările privind evoluția acțiunilor DIGI și reiterează recomandarea de Cumpărare cu un preț țintă ex-dividend pe următoarele 12 luni de 84 RON/ acțiune, ceea ce implică un potențial de creștere de 27% față de cotația curentă.
DIGI se tranzacționează la un multimplu P/E de 15.0x și EV/EBITDA de 4.8x, pe baza estimărilor, ceea ce implică faptul că acțiunea este evaluată cu o primă față de companii similare.
In ultimele 12 luni prețul acțiunilor Digi Communications a crescut 90% iar de la începutul anului cu 50%.
DIGI își propune să ofere servicii de comunicații unei baze mari de clienți la cele mai accesibile prețuri, oferind servicii de ‘Pay TV’, ‘Telefonie Fixă’, ‘Telefonie Mobilă’, ‘Internet fix și mobil’, ‘Comunicare de date’ și ‘Conținut media’ printre serviciile sale.
Piețele principale ale DIGI sunt România și Spania, în timp ce compania este, de asemenea, prezentă în Italia, Portugalia și Belgia, cu oportunități suplimentare de creștere. DIGI acoperă aproape 18 milioane de locuințe cu rețeaua sa de fibră optică pe piețele principale și are peste 24 milioane de utilizatori pe rețeaua sa.
Factorii cheie care influențează prețul acțiunilor DIGI în următorii ani:
• Creșterea puternică a fost menținută în România și Spania, ceea ce ar putea semnala un alt an de creștere anticipată pentru companie.
• Vânzarea anunțată a rețelei FTTH din Spania va îmbunătăți lichiditatea Digi Spania și va permite investiții suplimentare în extinderea rețelei.
• Achiziția anunțată a Telekom România va avea un impact pozitiv asupra segmentului mobil, însă reorganizarea noii companii achiziționate poate prezenta unele provocări și costuri suplimentare pentru DIGI.
• DIGI nu a oferit prea multe detalii despre operațiunile din Belgia și Portugalia, dar ne-am putea aștepta la surprize pozitive în viitor, având în vedere planurile impresionante.
DIGI a raportat câștigurile pentru primul trimestru al anului 2024 pe 15 mai, depășind estimările consensuale ale analiștilor. Piețele cheie, România și Spania, au menținut o performanță puternică, veniturile crescând cu 13,1% an/an la nivel de grup, segmentul spaniol arătând o creștere de 23,8% an/an, în timp ce veniturile în România au crescut cu 6,2% an/an.
EBITDA a crescut cu 21,9% an/an, profitul operațional EBIT cu 51,5%, iar profitul net a crescut cu 137% an/an, ajungând la 25,6 milioane EUR.
Creșterea veniturilor în România arată o tendință de încetinire, în principal atribuită scăderii ARPU (venituri medii per abonat).
DIGI continuă să adauge mai mulți clienți, în special în segmentul mobil, însă serviciile de televiziune și internet fix cresc mai lent, având în vedere cota de piață ridicată pe aceste piețe.
Telefonia fixă a scăzut de la un an la altul și credem că această tendință va continua în viitor. Până în 2023, numărul clienților de telefonie mobilă a depășit numărul clienților de televiziune, care era cea mai mare bază de clienți în operațiunea din România, și ne așteptăm ca diferența să crească și mai mult, datorită cererii crescute de date printre clienți, se a arată in analiză.
Achiziția anunțată a Telekom România va avea un impact pozitiv asupra segmentului mobil, însă reorganizarea noii companii achiziționate poate prezenta unele provocări și costuri suplimentare pentru DIGI.
În plus, creșterea numarului de abonați devine tot mai limitată și credem că DIGI ar trebui să ia în considerare aplicarea unor taxe mai mari pentru a menține o creștere stabilă a veniturilor pe această piață.
Operațiunea din Spania continuă să fie foarte puternică, cu posibilități suplimentare de creștere. Toate cele trei segmente arată o creștere cu două cifre în ceea ce privește adăugarea de clienți, și se așteaptă ca această creștere rapidă să continue în anii următori, deși ritmul ar trebui să scadă având în vedere baza mai mare de clienți și consolidarea tot mai mare a sectorului de telecomunicații din Spania.
Veniturile medii au scăzut și acolo, dar acestea sunt aproape de două ori mai mari decât în România. Focusul pentru DIGI rămâne creșterea bazei de clienți cu o strategie de prețuri mici, de aceea se estimează o ușoară scădere a veniturilor în perioadele de prognoză.
Cota de piață a DIGI este încă foarte mică pe această piață, însă lansarea 5G din februarie și achiziția strategică anunțată de licențe de spectru și opțiunea pentru acordul național de roaming cu Orange vor sprijini expansiunea suplimentară a DIGI pe piața mobilă spaniolă. În plus, vânzarea rețelei FTTH poate oferi lichidități suplimentare pentru construcții suplimentare de rețea.
La sfârșitul anului 2023, operațiunea din România a reprezentat 60% din venituri, în timp ce segmentul spaniol a avut o contribuție de 38% la veniturile grupului.
Având în vedere piața matură și consolidată din România, vedem un potențial limitat de creștere acolo, presupunând o CAGR de 3% între 2024 și 2029 pentru veniturile din România, în principal impulsionate de operațiunea mobilă.
În opinia noastră, segmentul spaniol poate deveni unitatea principală generatoare de venituri în cadrul grupului până la sfârșitul perioadelor noastre de prognoză, bazându-se pe o creștere de 13% între 2024 și 2029.
Piața mobilă din Italia a arătat o creștere cu două cifre, ajungând la 435.000 de clienți până la sfârșitul primului trimestru al anului 2024.
DIGI are potențialul de a ajunge și la alți clienți deoarece testează deja servicii de internet fix și în Italia. Veniturile arată o tendință similară cu cea din Spania, cu prețuri agresive, DIGI încearcă să atragă mai mulți clienți pentru a câștiga cotă de piață.
Lansarea planificată în Portugalia și Belgia în a doua jumătate a anului 2024 poate stimula suplimentar baza de clienți, de aceea se estimează o creștere a a numarului de abonați pentru segmentul „alte țări”, prognozând o creștere de 16% între 2024 și 2029.