BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Sphera Franchise Group beneficiază din 4 iunie de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

Autor: Financial Market
2 min

Sphera Franchise Group (simbol BVB:SFG), cel mai mare grup din industria de foodservice din Romania, care opereaza in sistem de franciza restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell, beneficiaza din 4 iunie de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group.

Sphera Franchise Group a fost listata in 2017 pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, iar in prezent are o capitalizare de 1,3 miliarde lei (268 milioane euro).

Programul dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti pentru Market Makeri face parte din eforturile noastre de a imbunatati lichiditatea pietei actiunilor. Ne bucura numarul mare al companiilor listate care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului si interesul brokerilor de a se implica activ in sustinerea lichiditatii.

Avantajele sunt resimtite de catre toti stakeholderii pietei de capital: companii listate, intermediari, investitori. Felicit echipa Sphera Franchise Group pentru implicarea constanta in promovarea businessului si a actiunilor SFG, si BRK Financial Group pentru dedicarea in cresterea lichiditatii pietei de capital”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

La Sphera Franchise Group, suntem bucurosi ca performanta noastra financiara si comerciala solida a fost recunoscuta de piata, asa cum se reflecta in evolutia actiunilor SFG la Bursa de Valori Bucuresti anul trecut.

In plus fata de preocuparea noastra principala pentru cresterea continua a businessului, suntem dedicati sa relationam cu investitorii nostri si sa le rasplatim increderea. Inca de la IPO, am fost un platitor constant de dividende, iar din 2020 am implementat o strategie de crestere a lichiditatii actiunilor SFG, oferind astfel actionarilor nostri si potentialilor investitori oportunitati extinse de tranzactionare si investitii.

Prin urmare, suntem incantati ca, incepand de astazi, Sphera Franchise Group si toti investitorii nostri vor beneficia de un al doilea market maker, facand astfel ca investitiile in SFG sa fie si mai atractive decat pana acum. Multumim BRK Financial Group pentru acest parteneriat si ne bucuram pentru colaborarea noastra”, a declarat Valentin Budes, CFO, Sphera Franchise Group.

CITESTE SI:  Tranzacții cu 6% din acțiunile DN Agrar printr-un plasament privat accelerat

Actiunea SFG este al 19-lea instrument financiar al unui emitent listat la bursa pentru care BRK Financial Group ofera servicii de Market Maker al Emitentului. Numarul total de actiuni, de pe ambele piete ale BVB, care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge la 25.

Anuntam cu satisfactie semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market maker destinate emitentilor, in cadrul caruia ne propunem sa sustinem imbunatatirea lichiditatii actiunilor Sphera Franchise Group.

O lichiditate crescuta contribuie la reducerea volatilitatii si poate asigura o mai buna reprezentare in indicii locali sau internationali. Am calibrat un pachet de cotare care sa contribuie la indeplinirea obiectivului de crestere a lichiditatii, iar angajamentul nostru in cadrul acestui parteneriat consta in cotarea unui volum de minim de 4.000 de actiuni, atat pe sensul cumparare, cat si pe sensul de vanzare, la un spread de maxim 3%, si o prezenta in piata de minim 90% din durata sedintelor de tranzactionare”, a declarat Paul Stiopei, Director Operatiuni BRK Financial Group.

Actiunile Sphera Franchise Group sunt incluse in indicii de referinta BET si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET.

Actiunile SFG sunt prezente si in indicii BET-BK, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN si BETPlus. De asemenea, compania este inclusa in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente, FTSE Global Micro Cap, si in indicii MSCI pentru Piete de Frontiera.

Sphera Franchise Group beneficiaza, din 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului furnizate si de Raiffeisen Bank International. Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. P