BET
18645.5
-0.55%
BET-TR
40739.03
-0.57%
BET-FI
61187.09
-0.25%
BETPlus
2754.43
-0.57%
BET-NG
1332.45
-0.12%
BET-XT
1591.8
-0.5%
BET-XT-TR
3425.02
-0.51%
BET-BK
3464.89
-0.5%
ROTX
41023.3
-0.57%

În lipsa unor date economice importante, atenția investitorilor se va îndrepta asupra rezultatelor companiilor

Autor: Financial Market
2 min

Săptămâna ce vine va fi lipsită de date economice importante, dar foarte bogată în raportări financiare anuale, atat in Europa cat si in Statele Unite.

În Zona Euro, calendarul economic are programat publicarea vânzărilor cu amănuntul care vor scădea probabil cu 2%, cea mai mare scădere din ultimul an.

Alte date de urmărit includ indicatorii PMI de construcții, comerțul exterior al Franței, activitatea industrială și de retail din Italia, rata șomajului din Elveția, rata inflației în Rusia și producția industrială a Turciei.

De asemenea, cifrele preliminare pentru Germania sunt de așteptat să arate că prețurile de consum au crescut din nou în ianuarie, ducând inflația anuală înapoi peste 9%. În același timp, producția industrială este programată să scadă în decembrie, în ciuda unei reveniri a comenzilor din fabrici.

În ceea ce privește politica monetară, băncile centrale din Polonia și Suedia vor decide asupra ratelor dobânzilor.

Printre cele mai importante companii care vor raporta rezultatele fiananciare anuale vor fi gigantul din sectorul petrolier British Petroleum, compania farmaceutică Astra Zeneca, Siemens, Linde, Metro si altele.

La BVB vom avea rezultatele grupului BRD pe 8 februarie și Bittnet Systems pe 10 februarie.

Regatul Unit va publica estimarea preliminară a creșterii PIB în trimestrul al patrulea alături de balanța comercială și producția în construcții.

Proiecțiile pieței indică stagnarea economiei Marii Britanii, pe fondul prețurilor ridicate la energie și creșterii ratelor dobânzilor care au afectat cheltuielile consumatorilor.

În Statele Unite, Universitatea din Michigan va lansa indicele preliminar de sentiment al consumatorilor pentru luna ianuarie care s-a îmbunătățit probabil pentru a treia lună consecutiv la 65 de puncte, așteptările inflaționiste prelungindu-și tendința descendentă.

CITESTE SI:  Carnival câștigă peste 9% pe fondul câștigurilor și vânzărilor puternice din al doilea trimestru

De asemenea, investitorii vor urmări raportul privind balanța comercială publicată de Departamentul de Comerț. Decalajul cu bunuri și servicii trebuie să fi crescut la 68,6 miliarde USD în decembrie 2022 de la 61,5 miliarde USD în luna precedentă, care a fost cel mai mic deficit din septembrie 2020.

În cele din urmă joi, cifrele inițiale și cele continue ale cererilor de șomaj vor alimenta dezbaterea dacă piața muncii se răcește sau ar putea încă surprinde în creștere.

Activision Blizzard, Fiserv, Vertex Pharmaceuticals, CVS Health, Uber, Walt Disney, AbbVie, PayPal, PepsiCo și Philip Morris International sunt principalele companii din SUA care publică rapoarte de câștig.

În China, publicarea inflației din ianuarie va dezvălui impactul tranziției țării de la politica zero-Covid asupra prețurilor de consum și de producător.

În Japonia, investitorii așteaptă soldul contului curent pentru T4 iar în India, se estimează că RBI își va crește rata cheie repo cu 25 pb pentru a marca sfârșitul traiectoriei actuale de înăsprire, deoarece inflația din țară a scăzut sub ținta de 6% a băncii centrale în ultimele două luni.

India va publica, de asemenea, producția industrială pentru luna decembrie. Malaezia și Indonezia vor raporta datele privind PIB-ul din trimestrul al patrulea. În plus, Indonezia va publica inflatia din ianuarie și rata șomajului din decembrie.

În Australia, se așteaptă ca RBA să-și majoreze rata de numerar cu 25 pb pentru a patra oară consecutiv, extinzându-și campania de înăsprire la un nivel cumulat de 325 pb pentru a reduce inflația, care a crescut la cel mai mare nivel din 32 de ani în trimestrul al patrulea.