BET
18715.59
0.1%
BET-TR
40890.94
0.11%
BET-FI
60463.05
-0.79%
BETPlus
2765.33
0.09%
BET-NG
1334.86
-0.09%
BET-XT
1595.42
-0.06%
BET-XT-TR
3432.75
-0.05%
BET-BK
3477.07
-0.09%
ROTX
41155.43
0.09%

Rapoartele financiare ale companiilor din sectorul tehnologic vor ține capul de afiș al celor mai importante evenimente săptămânale

Autor: Financial Market
2 min

Sezonul de câștiguri financiare trimestriale din SUA va accelera săptămâna aceasta pe măsură ce tot mai multe nume mari urmează să raporteze, inclusiv Microsoft, Alphabet, Facebook, Amazon, Coca-Cola, Visa, Boeing, Mastercard și Exxon Mobil.

De asemenea, va fi o săptămână încărcată în ceea ce privește datele macro, creșterea PIB-ului și indicele prețurilor PCE fiind printre cele mai importante.

Se estimează că economia SUA a crescut cu 2,0% anual în primul trimestru al anului 2023, încetinind de la o expansiune de 2,6% la sută în al patrulea trimestru din 2022.

Se preconizează că indicatorul de inflație preferat de Fed (Rata inflației PCE) să se fi domolit în martie, totuși, varianta de bază care exclude prețurile volatile la alimente și energie probabil a crescut cu 0,4% față de luna precedentă.

castiguri 1

Cele mai importante raportări financiare trimestriale ale companiilor din SUA

În același timp, Departamentul de Comerț va publica și comenzile de bunuri de folosință îndelungată din martie, care probabil au revenit cu 0,9% față de luna precedentă.

În plus, investitorii vor acorda o atenție deosebită datelor privind cheltuielile și veniturile personale, care se estimează că au scăzut pe măsură ce ratele mai mari ale dobânzilor au continuat să afecteze cererea, citirea finală a sentimentului consumatorilor de la Universitatea din Michigan și așteptările inflaționiste.

În cele din urmă, autorizațiile de construire și vânzările de locuințe noi vor oferi indicii suplimentare despre evoluția sectorului imobiliar.

În Europa, estimările preliminare urmează să arate că principalele tări din zona euro, Germania, Franța, Italia și Spania au crescut între 0,2%-0,3% în primul trimestru, ajutate de prețurile mai scăzute la energie și de cheltuielile fondului de recuperare.

Rapoartele preliminare vor arăta probabil că inflația din Germania și Franța a scăzut și mai mult până la minimul ultimelor 13, respectiv 7 luni.

CITESTE SI:  Carnival câștigă peste 9% pe fondul câștigurilor și vânzărilor puternice din al doilea trimestru

Între timp, indicatorul GfK privind sentimentul consumatorilor din Germania este așteptat să crească pentru a șaptea perioadă consecutivă până la cel mai mare nivel din iunie, iar indicatorul Ifo pentru climatul de afaceri este văzut în creștere la maximul ultimelor 14 luni.

Alte date de urmărit sunt evoluția șomajului din Germania, indicatorii KOF din Elveția, vânzările cu amănuntul și comerțul exterior.

În Regatul Unit, datele importante acoperă împrumuturile nete din sectorul public, prețurile locuințelor la nivel național, indicatori CBI pentru comenzile din fabrică și optimismul în mediul de afaceri.

În Asia, toți ochii vor fi ațintiți asupra primei decizii de politică monetară a Băncii Japoniei sub guvernatorul Kazuo Ueda și asupra raportului trimestrial care îl însoțește pentru mai multe indicii cu privire la o potențială schimbare al politicii monetare.

Japonia va publica de asemenea, rata șomajului, vânzările cu amănuntul și producția industrială pentru luna martie. În același timp, se anticipează că datele privind PIB-ul din Coreea de Sud ar indica că activitatea economică a rămas sub presiune pe fondul cererii slabe de semiconductori.

De asemenea, investitorii așteaptă raportul din luna aprilie privind încrederea consumatorilor și a afacerilor din țară. În altă parte, Taiwan va publica cifrele de creștere a PIB-ului, iar Singapore va publica rata inflației.

În Australia, săptămâna va fi marcată de publicarea ratei inflației pentru primul trimestru. Este de așteptat ca rata inflației să fi scăzut de la recordul ultimilor 23 de ani din ultimul trimestru pe fondul efectelor de bază în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

În afară de aceasta, piața va monitoriza datele de credit din martie și prețurile de producător pentru primele trei luni ale anului 2023. În Noua Zeelandă, atenția investitorilor se va îndrepta către balanța comercială din primul trimestru și cifrele încrederii consumatorilor.