EY anunța lansarea celei de a 4-a ediții a competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2018, care își propune să pună în valoare poveștile de succes ale antreprenorilor români.
EY Entrepreneur Of The Year este singura competiție pentru antreprenori care se organizează la nivel global, peste 10.000 de antreprenori din întreaga lume fiind nominalizați în cadrul acesteia în fiecare an. Competiția se desfășoară în 145 de orașe din peste 60 de țări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.
În România, EY Entrepreneur Of The Year a ajuns în acest an la cea de a patra ediție. Înscrierile au început astăzi și se vor încheia pe 3 septembrie 2018. La finalul procesului de jurizare se vor acorda două premii: EY Entrepreneur Of The Year și Emerging Entrepreneur Of The Year.
Scopul principal al programului este acela de a pune în valoare poveştile de succes ale antreprenorilor români şi de a recunoaște realizările lor remarcabile în business, încurajând astfel dezvoltarea activităţii antreprenoriale din România şi a unui mediu antreprenorial dinamic.
„Antreprenorii sunt cei care transformă mediul de business, care creează tendințe și își cresc afacerea pe un set solid de valori. Prin această competiție, misiunea noastră este de a susține antreprenorii români care doresc să își crească prezența pe piețele externe și să devină lideri regionali, sau chiar de nivel mondial. EY Entrepreneur Of The Year este un prilej de a le recunoaște valoarea și de a-i conecta la o rețea internațională de antreprenori și specialiști de marcă, din diverse industrii”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.
Juriul independent este alcătuit din cinci antreprenori, dintre care doi câștigători ai ediției anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (câștigător EOY 2016, Președinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (câștigător Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius Ștefan, CEO Autonom Rent a Car și Vasile Armenean, CEO Betty Ice.
Condiţiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year sunt următoarele: antreprenorul să aibă o afacere care să fie înființată de cel puţin 3 ani, să aibă cifră de afaceri în ultimii 2 ani şi un număr minim de 10 angajaţi. Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (minim 20%). Naţionalitatea română nu condiţionează participarea în competiţie, este important însă ca operațiunile afacerii să se desfășoare în cea mai mare parte în România.