BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

Trei factori care au contribuit la expansiunea industriei jocurilor de noroc din România

Autor: Financial Market
3 min

Expansiunea industriei jocurilor de noroc din România a dus la o creștere cu adevărat remarcabilă în ultimii ani, iar acest fenomen poate fi pus pe seama mai multor elemente care au influențat această creștere.

Piața de jocuri de noroc din România a cunoscut o creștere substanțială în ultimii ani, iar meritele sunt atribuite mai multor lucruri implementate.

Din dorința de a surprinde jucătorii în fiecare an, operatorii au reușit să ducă totul la un alt nivel. Intrarea pe piața a unor nume cunoscute la nivel internațional au făcut ca pretențiile să crească de la un an la altul.

Gama variată, sistemul de recompensare, tehnologia, aplicațiile pentru mobil sunt doar câteva dintre elementele care au adus România la nivelul actual.

Gama variată de produse disponibile

România a început să pună serios accentul pe jocurile de noroc online din anul 2010, iar în cei 14 ani care s-au scurs a reușit să crească considerabil.

Intrarea pe piața a unor operatori și serviciile oferite au ridicat ștacheta de la un an la altul. Faptul că jucătorii pot avea acces către mii de jocuri doar printr-o singură platformă este un lucru ideal, iar cazinou Mr.Bit este cel mai bun exemplu. Mii de sloturi, jocuri de masă cu sau fără dealer live și alte opțiuni interesante fac ca totul să fie mult mai interesant și diferit decât la începuturi.

De altfel, gama impresionantă de jocuri este unul dintre principalele atuuri pe care un cazinou îl are. Nu sunt toate la fel, există operatori care vin în sprijinul jucătorilor cu sute de jocuri, majoritatea poartă amprenta Pragmatic Play și Amusnet Interactive, cei mai populari furnizori în rândul pasionaților de jocuri de cazinou din România.

De cealaltă parte sunt operatorii care au intrat deja pe piață cu mii de jocuri, precum se întâmplă și în cazul Mr Bit Casino, unde peste 50 de companii dezvoltatoare și-au adunat forțele.

CITESTE SI:  Fondurile de acțiuni au atras peste 193 de mil lei de la investitori în luna mai

Potențial pentru creștere

România este o țară pe care tot mai multe companii din industria jocurilor de noroc vor să o acceseze cât mai rapid. Unele au reușit deja să intre, dar mai există și alte companii care vor să o facă și poate au o reținere din cauza taxelor deloc mici impuse de statul român. Cu toate acestea, încă există loc pentru operatori noi, deși va fi tot mai greu să reușească să-i surprindă pe jucători cu ceva inedit.

Evaluată în prezent la aproximativ 1.2 miliarde de euro, piața din România a crescut semnificativ în ultimii ani, iar unul dintre motive este numărul tot mai mare de utilizatori de internet.

În 2022, în țara noastră erau 16.79 milioane de utilizatori de internet, adică 88 % din populația totală. Lucrul acesta a dus la decizia ca toate jocurile să fie optimizate pentru dispozitivul mobil indiferent de sistemul de operare. Au fost dezvoltate și aplicații de mobil care aduc cazinoul direct pe telefonul mobil sau tabletă.

Reglementarea

Cadrul de reglementare se regăsește printre principalele motive care stau la baza expansiunii acestui domeniu de activitate. Din 2015, România a reușit să introducă o lege amplă care asigură un mediu responsabil, transparent și totodată echitabil. Autoritatea responsabilă cu supravegherea și reglementarea activității de jocuri de noroc online este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Prin apariția ONJN jucătorii au prins și mai multă încredere în mediul online, ceea ce a dus la migrarea lor. De asemenea, orice cazinou online este legal, își desfășoară activitatea în baza unei licențe obțină ca urmare a unei evaluări stricte.

De-a lungul timpului, industria jocurilor de noroc s-a transformat mult în bine, iar această expansiune a avut la bază o serie de factori determinanți. Trei dintre acești factori i-am pus în acest articol, deși au fost mai mulți, dar poate mai puțin importanți.