BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Un nou proiect marca BVB: „Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii”

Autor: Financial Market
2 min

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat „Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea in relatia cu investitorii”un document care va ajuta emitentii actuali si potentiali in procesul de imbunatatire a relatiilor cu investitorii.

„Dupa lansarea Cartei Albe in mai 2017, reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti au fost contactati de peste un sfert dintre emitentii de pe piata principala, cu solicitari de informatii suplimentare despre cum sa-si imbunatateasca website-urile si comunicarea cu investitorii. Ideea de a crea Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea in relatia cu investitorii a fost inspirata de dorinta puternica a companiilor listate la BVB de a-si imbunatati prezenta online. Prin urmare, acest document trebuie utilizat ca punct de referinta si inspiratie pentru orice emitent atunci când creeaza sau ajusteaza sectiunea Relatia cu investitorii sau când imbunatateste utilitatea generala a website-ului companiei” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Cele mai bune practici prezentate in Ghid sunt structurate in 6 categorii: prezenta continutului general, informatii esentiale, informatii recomandate, accesibilitate moderna, instrumente si solutii de navigare, canale alternative de comunicare, oportunitati offline. In total, in document sunt prezentate 63 de bune practici, fiecare ilustrata de cel putin un exemplu. Ghidul compileaza cele mai bune practici aplicate de peste 30 de emitenti ai BVB. Pentru unele dintre cele mai bune practici sau tendinte viitoare in relatiile cu investitorii care nu sunt inca prezente pe piata de capital din România, au fost folosite exemple ale unor emitenti straini.

CITESTE SI:  Analiză: Cum a evoluat economia globală în ultima săptămână

Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea in relatia cu investitorii este disponibil AICI. Toate exemplele celor mai bune practici contin hyperlink-uri, permitând utilizatorilor documentului sa acceseze imediat subsectiunile indicate ale website-ului emitentului.

„Pentru a continua dialogul cu emitentii precum si misiunea noastra de a introduce cele mai bune standarde pe piata, reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti vor contacta emitentii in mod direct, oferind in continuare sprijinul necesar pentru imbunatatirea website-urilor lor. Dupa aceasta etapa, va incepe cea de-a treia evaluare in scopul republicarii Cartei Albe a Comunicarii Companiilor Listate la jumatatea lunii iulie.

In cursul evaluarii, Bursa de Valori Bucuresti va include, de asemenea, lista emitentilor care vor participa la Premiile Emitentilor BVB – un eveniment care va viza premierea celor mai buni emitenti BVB, in cadrul mai multor categorii distincte. Mai multe detalii despre Premiile Emitentilor BVB pot fi gasite in Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea in relatia cu investitorii,” a declarat Zuzanna Kurek, Director Adjunct in cadrul departmentului Business Development si Marketing al Bursei de Valori Bucuresti.