BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

AQUILA va beneficia de servicii de Market Maker din partea Raiffeisen Bank International

Autor: Financial Market
2 min

AQUILA Part Prod Com (AQ), lider de piata in domeniul serviciilor integrate de distributie si logistica din Romania si Republica Moldova va beneficia, din data de 7 august 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de Raiffeisen Bank International.

Compania este listata pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti din noiembrie 2021. La data de 26 iulie 2023, capitalizarea companiei era de peste 1 miliard de lei.

Avem o preocupare constanta pentru prezenta AQUILA in piata de capital. Ne dorim sa oferim atat actionarilor actuali, cat si potentialilor investitori o adancime mai mare a pietei pentru actiunile AQ, implicit tintim o mai buna lichiditate in piata.

Contractarea unui al doilea Market Maker se inscrie in acest obiectiv si ne bucura parteneriatul cu una dintre cele mai active banci din regiune, Raiffeisen Bank International.

Suntem printre performerii din acest an la BVB, lider in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova si prin actiunile intreprinse vom continua dezvoltarea asumata” a declarat Catalin Vasile, CEO Aquila.

Actiunea AQ este a 7-a actiune a unui emitent listata la bursa pe Piata Reglementata pentru care Raiffeisen Bank International ofera servicii de Market Maker al Emitentului.

Numarul total de instrumente financiare listate pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 23.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de Raiffeisen Bank International pentru actiunile AQUILA sunt disponibili AICI.

Ne bucura decizia AQUILA de a utiliza serviciul de market making furnizat de Raiffeisen Bank International (RBI). Suntem ferm convinsi ca aceasta colaborare va creste semnificativ adancimea pietei si va avea un impact pozitiv asupra lichiditatii actiunilor, precum si asupra volumului total de tranzactionare. Apreciem increderea acordata companiei si expertizei noastre” a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader Raiffeisen Bank International.

CITESTE SI:  Companiile susținute de fonduri de private equity au creat cu 7,1% mai multe locuri de muncă în 2022

Astazi, alaturi de AQUILA si Raiffeisen Bank International, marcam al 6-lea parteneriat pe Piata Reglementata realizat in 2023 la BVB pentru servicii de Market Maker al Emitentului.

Aceasta noua colaborare ne arata deschiderea si dorinta emitentilor de a creste performanta actiunilor lor pe piata de capital, dar si increderea acestora in instrumentele disponibile la bursa.

Ne bucuram ca AQUILA a decis sa faca un nou parteneriat pentru sustinerea lichiditatii si cresterea gradului de reprezentativitate la bursa. De la listarea la BVB, compania a inregistrat rezultate notabile, printre care includerea actiunilor in indicele principal al pietei, BET, urmata de includerea in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente.

Speram sa vedem in viitor tot mai multi emitenti dornici sa continue acest trend ascendent de accesare a serviciilor de Market Maker al Emitentului la bursa” a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

AQUILA este listata pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, la categoria premium. In data de 21 martie 2022, actiunile AQ au intrat in componenta BET, indicele principal al pietei si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET.

In acelasi an, la data de 20 iunie 2022, actiunile companiei au intrat in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente.