BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Piata de capital

Piata de capital
JP Morgan, cea mai mare bancă de pe Wall Street, raportează o creștere cu 25% a profitului net în trimestrul al doilea

JPMorgan Chase, cel mai mare creditor din Statele Unite, a raportat rezultate financiare in crestere puternică in T2 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut si peste estimările analiștilor.

Citește Mai Mult
Investiții arrow-right-white

Market News

Recomandări
4 min ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de schimbări în politica monetară la nivel mondial, începând cu noi reduceri ale ratelor dobânzilor în principalele economii ale lumii, ceea ce face ca investitorii să fie mai deschiși în a identifica idei prin care să-și dezvolte capitalul, în acord cu evenimentele internaționale majore

Autor: Financial Market
2 min Corecții importante în rândul companiilor tech: Tesla conduce scăderile cu peste 8% urmată de Nvidia cu 5.5%

Contrar așteptărilor, indicii americani S&P500 (-0,88%) și NASDAQ (-1,95%) au inregistrat reduceri pronunțate la finalul sesiunii de azi, pe fondul scăderilor in rândul companiilor mega cap. Deși rata anuală a inflației din SUA a scăzut pentru a treia lună consecutiv la 3% în iunie 2024, se pare că nu a fost de ajuns pentru menținerea…

Autor: Financial Market
2 min Rata anuală a inflației din România a scăzut la 4,94% în luna iunie, în conformitate cu estimările pieței

Inflația în România a scăzut la 4,94% în iunie, de la 5,1% în mai. Prețurile alimentelor au decelerat ușor la aproape 1,0%, în timp ce inflația serviciilor a ramas la 8,8%, niveluri destul de ridicate.

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
5 min Companiile susținute de fonduri de private equity au creat cu 7,1% mai multe locuri de muncă în 2022

Sectorul românesc de private equity (PE) și venture capital (VC) a contribuit semnificativ la crearea de locuri de muncă și creștere economică, arată raportul anual al Asociației Fondurilor de Investiții Private din România (ROPEA), care analizează performanțele și rezultatele pieței românești de private equity și venture capital din anii 2022 și 2023.

2 min S&P500 atinge un nou maxim istoric în așteptarea publicării inflației în această săptămână

Indicii americani continuă seria de recorduri, încheind la maxime istorice pentru a patra sesiune consecutivă, ieri. Această evoluție are loc în ciuda sentimentelor prudente înainte de discursul președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, și publicarea datelor critice privind inflația din această săptămână.

2 min Agroland Business System înregistrează o creștere semnificativă a producției de furaje și ouă de consum în T2 2024

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță creșterea semnificativă a producției de furaje și ouă de consum în doilea trimestru din 2024.

2 min Calendar economic: Inflația din Statele Unite și debutul sezonului raportărilor va ține atenția investitorilor

Săptămâna în care tocmai am intrat va deschide sezonul raportărilor pentru cel de-al doilea trimestru al companiilor din Statele Unite.

6 min BNR a redus dobânda de politică monetară la 6,75%

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis scăderea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75 la sută pe an, de la 7,00 la sută pe an, începând cu data de 8 iulie 2024

3 min Numărul de tranzacții cu o valoare de peste 40 milioane de euro a crescut în primul semestrul din 2024 față de perioada similară a anului trecut

Din cele 115 tranzacții anunțate pe piața locală de fuziuni și achiziții în prima jumătate a acestui an, 20 au depășit valoarea de 40 milioane de euro, față de 15 astfel de tranzacții în aceeași perioadă a anului trecut.

Termenul Zilei

Deflație

Înțelegerea Deflației: Impactul Asupra Prețurilor și Economiei Deflația este scăderea nivelului general al prețurilor bunurilor și serviciilor pe o perioadă de timp, cauzată adesea de o reducere a ofertei de...

Citește Mai Mult
Alți termeni utili

Investiții

Recomandări
2 min Compania internațională Very Nice Retail intră pe piața românească cu 4 magazine în București în această lună

Holdingul internațional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunțat intrarea pe piața românească prin deschiderea a cinci noi magazine „BROOKLYN” în capitală. Aceasta reprezintă prima expansiune a companiei în România și un pas important în extinderea sa europeană. Magazinele vor fi amplasate în zone strategice ale Bucureștiului, asigurând acces facil pentru consumatori.

Autor: Financial Market
4 min Ce oportunități de investiții ar putea apărea în a doua jumătate a anului pe piețele financiare

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de o schimbare a politicii monetare la nivel mondial, odată cu începutul reducerilor de rate în principalele economii ale lumii.

Autor: Tiberiu Porojan
2 min Sphera Franchise Group adaugă Sinaia pe lista orașelor în care este prezent brandul KFC

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024, a implicat o investiție de aproximativ un milion de euro.

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
2 min Prognoza aur: Cum ar putea fi afectat prețul de diferiți indicatori economici?

În primele ore ale zilei prețurile aurului au scăzut, tranzacționându-se la 2.329 de dolari, pe măsură ce piața a absorbit comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, la Forumul Băncii Centrale Europene din Portugalia.

2 min Raiffeisen Asset Management a depășit pragul de 1 miliard de euro active în administrare și 95 de mii de clienti

Raiffeisen Asset Management (RAM) a depășit pragul de 1 miliard de euro în active totale aflate în administrare prin intermediul a 13 fonduri de investiții și a fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare.

< 1 min OMV Petrom și-a asigurat materia primă pentru producția de combustibil biodiesel în rafinaria Petrobrazi începând cu 2028

OMV Petrom SA, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, cu activități în sectoarele Explorare și Producție, Rafinare și Marketing, Gaze Naturale și Electricitate a anunțat incheiera unui contract de furnizare cu Expur S.A. pentru achizitia de ulei vegetal pretratat.

2 min Rompetrol Rafinare investește aproape 10 mil dolari în instalația de hidrogen din Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International (Rompetrol), a retehnologizat Instalatia de Hidrogen de Inalta Puritate (HPP) din rafinaria Petromidia, printr-o investiție de aproape 10 milioane de dolari.

4 min Analiză EY: 67% dintre investitori anticipează o ascensiune a atractivității României ca destinație de investiții în următorii trei ani

România își menține ferm poziția rezilientă de piață, în pofida unui declin al investițiilor străine directe de 13% în 2023, captând încrederea investitorilor care încă întrevăd potențialul acesteia

< 1 min BRD lansează canalul de vânzare online pentru creditele APIA destinate micilor fermieri

BRD pune la dispoziția fermierilor din România un canal digital de accesare a creditelor destinate finanțării capitalului de lucru. Odată cu lansarea campaniei anuale de pre-finanțare subvenții agricole, BRD le oferă fermierilor posibilitatea de a aplica online pentru creditul APIA, direct pe site-ul băncii.

International

Recomandări
< 1 min Rata inflației din SUA coboară pentru a treia luna consecutiv și ajunge la 3% în iunie

Raportul privind rata inflației din SUA pentru luna iunie tocmai a fost o veste binevenită pentru Rezerva Federală, datele arătând o reducere suplimentară a presiunilor asupra prețurilor, ceea ce va contribui probabil la oferirea unei încrederi suplimentare că inflația este pe drumul cel bun spre atingerea țintei de 2%.

Autor: Financial Market
< 1 min Gigantul financiar Citigroup primește o amendă de 136 de mil dolari pentru gestionarea deficitară a riscurilor interne

Citigroup, unul dintre cele mari grupuri financiare de pe Wall Street, a primit o amendă de 136 milioane de dolari din cauza problemelor nerezolvate în gestionarea unor date identificate în 2020.

Autor: Financial Market
3 min Perspective pentru a doua jumătate a anului 2024 pe piețele financiare

Prima jumătate a anului 2024 a fost o perioadă plină de contraste și provocări, marcată de evoluții economice care au surprins consensul pieței și de o atmosferă politică încărcată de incertitudine.

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
2 min Prețul petrolului WTI se stabilizează în jur de 81 dolari pe baril ciuda fenomenelor meteo extreme din Texas

În ultimele zile, prețurile petrolului brut au înregistrat o scădere de aproape 3%, pe fondul unor fenomene meteo extreme (uraganul Beryl), care a afectat centrul de producție din Texas.

2 min Boeing va pleda vinovat la acuzația de fraudă penală ca urmare a prăbușirii avioanelor 737 Max

Boeing, unul dintre cei doi mari producători de avioane comerciale si de apărare, a decis să pledeze vinovat pentru o acuzație de fraudă penală în legătură cu accidentele a două avioane 737 Max care au dus la moartea a 346 de persoane în trecut.

4 min Finalul alegerilor din Franța: Eșec pentru Marine Le Pen, dar stânga exercită presiune asupra euro

Votul decisiv din cadrul alegerilor parlamentare franceze s-a încheiat duminică seară, iar sondajele la ieșirea de la urne sugerează un rezultat aparent șocant.

4 min Cele mai importante evenimente care au mișcat piețele financiare săptămâna precedentă

Indicele S&P 500 (+0,54%) a continuat să atingă noi maxime săptămâna trecută, impulsionat în principal de un număr restrâns de acțiuni în creștere și a ajuns acum la 5.567 de puncte.

2 min Ar putea trece aurul peste pragul de 2.400 de dolari?

După câteva vânzări înregistrate recent în Asia astăzi și după o creștere solidă de 2,8% săptămâna trecută, investitorii în aur au nevoie de o continuare a vânzărilor în dolari pentru a împinge prețul spre 2400 de dolari, însă rezultatul surprinzător al celui de-al doilea tur al alegerilor din Franța cu siguranță limitează interesul pentru a…

5 min Shein și Temu intră sub observația autorităților europene. Industria ″fast fashion″, una dintre cele mai poluante din lume

Industria de fast fashion este o piață de miliarde de dolari care atrage atenția autorităților europene în contextul când marii jucători din industria luxului se confruntă cu dificultăți.

Bursa

Recomandări
2 min JP Morgan, cea mai mare bancă de pe Wall Street, raportează o creștere cu 25% a profitului net în trimestrul al doilea

JPMorgan Chase, cel mai mare creditor din Statele Unite, a raportat rezultate financiare in crestere puternică in T2 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut si peste estimările analiștilor.

Autor: Financial Market
5 min Hidroelectrica aniversează un an de la listarea la bursă. Randamentul total, ce include dividendele, a fost de 37%

Hidroelectrica (H2O), lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, aniversează astăzi un an de la listarea sa istorică din anul 2023 la Bursa de Valori București (BVB).

Autor: Financial Market
2 min PepsiCo a raportat o creștere a profitabilității în T2 dar estimează o scădere a cererii pe piața din SUA

PepsiCo a raportat astăzi rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru, fiind prima companie de mari dimensiuni care prezintă datele fiananciare.

Autor: Financial Market
Știri Recente
Pagina 1 din 1
< 1 min Tranzacții cu 6% din acțiunile DN Agrar printr-un plasament privat accelerat

DN AGRAR Group (DN:BVB), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, cu o activitate de peste 15 ani în România, a anunțat printr-un comunicat pe site-ul BVB cu privire la plasamentul privat accelerat prin care s-a vândut 6,1% din capitalul companiei.

2 min ASF aprobă transferul acțiunilor Simtel Team pe Piața Principală a Bursei de Valori București

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare a acțiunilor SMTL pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

3 min AROBS Transilvania finalizează cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB, prin atragerea a 28,7 de milioane de euro

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță încheierea cu succes a operațiunii de majorare a capitalului social în data de 10 iulie 2024, prin intermediul căreia a atras 28,7 milioane de euro.

2 min Acțiunile Intel revin pe creștere după relansarea pieței PC-urilor și debutul cipurilor Lunar Lake AI

Gigantul american din sectorul semiconductorilor, Intel (INTC.US), a fost una dintre cele mai slabe acțiuni în ultimele luni.

< 1 min Teraplast demarează procesul de majorare a capitalului social și vrea să strângă peste 22 de mil lei de la investitori

Consiliul de administrație al Teraplast, cel mai mare procesator de polimeri din estul Uniunii Europene și singurul producător de granule HFFR din România, a aprobat vineri majorarea capitalului social prin aporturi in numerar cu suma maxima de 22.220.000 RON

2 min AROBS Transilvania ar putea suplimenta numărul de acțiuni oferite în cadrul Plasamentului Privat

Aflată in plin proces de majorare a capitalului social, AROBS Transilvania a anunțat printr-un comunicat pe site-ul BVB ca ar putea suplimenta numărul de acțiuni oferite in cadrul Plasamentului Privat.

Despre TradeVille

Tradeville este cel mai mare broker de retail din Romania, cu o experiență de peste 20 ani pe piața de capital. In anul 2017 a fost declarat cel mai bun broker de retail – premiu special acordat de Bursa de Valori București, in acelasi an lansand primul agregator de ETF-uri internaționale prin platforma www.ulise.ro.

Suma minima deschidere cont: 3.000 RON.

Comision minim pe ordin executat este 1,9 lei.

Obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti:

– 0.2% din valoarea tranzactiei pentru obligatiuni municipale/corporative/nelistate

– 0.1% pentru tranzactiile cu obligatiuni de stat, avand o valoare minima de 1.9 lei/ordin executat

Tranzacții de pe bursa din SUA

• 0.02 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (0-20,000 EUR), dar nu mai putin de 3 EUR;
• 0.015 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (20,001 EUR -100,000 EUR), dar nu mai putin de 2 EUR;
• 0.01 EUR pe actiune pentru rulaj lunar peste 100,000 EUR, dar nu mai putin de 2 EUR.

Burse din Europa (inclusiv UK) si Canada (cont StartradeINTL)

Comisionul de tranzactionare este cel pe care TradeVille il retine pe fiecare tranzactie in parte (vanzare sau cumparare) in timp real de 0,4% minim 7 EUR/tranzactie (exceptii: Canada si Austria cu 15 eur/tranzactie , Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda cu 10 eur/tranzactie).

mai multe detalii
Accesează Site

Comisioane acțiuni BVB (Rulaj mediu lunar pe ultimele 3 luni sau Valoare portofoliu):

< 300.000 RON – 0,65%

300.000 – 700.000 RON – 0,5%

700.000 – 1.500.000 RON – 0,4%

1.500.000 RON – 0,3%

Accesează Site

BT Capital Partners

BT Capital Partners, companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania si membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta de profesionisti pentru fuziuni si achizitii companii, la nivel global. BT Capital Partners ofera servicii de brokeraj, asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, consultanta pentru fuziuni si achizitii, atragerea si structurarea de finantari complexe, cercetare de piata si consultanta strategica.

Suma minima deschidere cont: 5.000 RON pentru BVB si 3.000 eur pentru bursele externe.

mai multe detalii
Accesează Site

Comisioane:

< 50.000 RON – 0,8%

50.000 – 100.000 RON – 0,7%

100.000 – 500.000 RON – 0,6%

500.000 – 1.000.000 RON – 0,5%

> 1.000.000 RON – 0,4%

Accesează Site

Grupul XTB

”După 16 ani de la înființare, XTB este acum al patrulea broker listat din lume ca mărime și cel mai mare din Europa Centrală și de Est, cu birouri în peste 10 țări, incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania, Franța și România (înregistrat în registrul CNVM din anul 2008). Grupul XTB este de asemenea reglementat de cele mai importante autorități de supraveghere din lume, incluzând FCA și KNF.

Pentru oferta completa: https://www.xtb.com/ro/informatii-cont/tipuri-de-cont

mai multe detalii
Accesează Site

Comisioane online pentru BVB

< 100.000 RON – 0,6 %
100.001 – 500.000 RON – 0,5 %
500.001 – 1.000.000 RON – 0,4 %
> 1.000.000 RON – 0,3 %

Accesează Site