BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Investiții

Investiții
Compania internațională Very Nice Retail intră pe piața românească cu 4 magazine în București în această lună

Holdingul internațional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunțat intrarea pe piața românească prin deschiderea a cinci noi magazine „BROOKLYN” în capitală. Aceasta reprezintă prima expansiune a companiei în România și un pas important în extinderea sa europeană. Magazinele vor fi amplasate în zone strategice ale Bucureștiului, asigurând acces facil pentru consumatori.

Citește Mai Mult
Investiții arrow-right-white
Știri Recente
4 min Ce oportunități de investiții ar putea apărea în a doua jumătate a anului pe piețele financiare

A doua jumătate a acestui an va fi marcată de o schimbare a politicii monetare la nivel mondial, odată cu începutul reducerilor de rate în principalele economii ale lumii.

Autor: Tiberiu Porojan
2 min Sphera Franchise Group adaugă Sinaia pe lista orașelor în care este prezent brandul KFC

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024, a implicat o investiție de aproximativ un milion de euro.

Autor: Financial Market
4 min Cererea globală de aur în primul trimestru din 2024 a fost de 1.238 de tone

Prețul aurului a cunoscut o creștere impresionantă de la începutul anului, de la aproximativ 2.020 de dolari pe uncie în luna februarie, până la aproape 2.430 de dolari pe 21 mai. De atunci, prețul a trecut printr-o corecție, însă, în ultima lună s-a stabilizat în jurul valorii de 2.300 de dolari pe uncie troy.

Autor: Financial Market
Investiții
Pagina 1 din 113
2 min Prognoza aur: Cum ar putea fi afectat prețul de diferiți indicatori economici?

În primele ore ale zilei prețurile aurului au scăzut, tranzacționându-se la 2.329 de dolari, pe măsură ce piața a absorbit comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, la Forumul Băncii Centrale Europene din Portugalia.

2 min Raiffeisen Asset Management a depășit pragul de 1 miliard de euro active în administrare și 95 de mii de clienti

Raiffeisen Asset Management (RAM) a depășit pragul de 1 miliard de euro în active totale aflate în administrare prin intermediul a 13 fonduri de investiții și a fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare.

< 1 min OMV Petrom și-a asigurat materia primă pentru producția de combustibil biodiesel în rafinaria Petrobrazi începând cu 2028

OMV Petrom SA, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, cu activități în sectoarele Explorare și Producție, Rafinare și Marketing, Gaze Naturale și Electricitate a anunțat incheiera unui contract de furnizare cu Expur S.A. pentru achizitia de ulei vegetal pretratat.

2 min Rompetrol Rafinare investește aproape 10 mil dolari în instalația de hidrogen din Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International (Rompetrol), a retehnologizat Instalatia de Hidrogen de Inalta Puritate (HPP) din rafinaria Petromidia, printr-o investiție de aproape 10 milioane de dolari.

4 min Analiză EY: 67% dintre investitori anticipează o ascensiune a atractivității României ca destinație de investiții în următorii trei ani

România își menține ferm poziția rezilientă de piață, în pofida unui declin al investițiilor străine directe de 13% în 2023, captând încrederea investitorilor care încă întrevăd potențialul acesteia

< 1 min BRD lansează canalul de vânzare online pentru creditele APIA destinate micilor fermieri

BRD pune la dispoziția fermierilor din România un canal digital de accesare a creditelor destinate finanțării capitalului de lucru. Odată cu lansarea campaniei anuale de pre-finanțare subvenții agricole, BRD le oferă fermierilor posibilitatea de a aplica online pentru creditul APIA, direct pe site-ul băncii.

4 min OMV Petrom confirma ca Strategia 2030 progreseaza conform planului, o transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon, concomitent cu cresterea dividendelor distribuite catre actionari

OMV Petrom, cel mai mare producator integrat de energie din Europa de Sud-Est, continua transformarea activitatilor si produselor sale, conform Strategiei 2030 a companiei, pentru a contribui la un viitor cu emisii de carbon reduse.

< 1 min Premier Energy semnează achiziția a două proiecte fotovoltaice cu o capacitate combinată de 86 MW

Premier Energy Group, prin Alive Renewable Holding Limited, alături de Motor Oil Renewable Energy Single Member S.A. („MORE”), au semnat achiziția a două noi proiecte fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile. Aceste două proiecte însumează o capacitate de 86 MW în dezvoltare, precum și o capacitate de stocare de 18 MW, achiziția…

2 min Acțiunile Apple cresc cu peste 7% după ce compania a anunțat că va integra intelingență artificială pe iPhone

Ieri, Apple a înregistrat o creștere remarcabilă de peste 7,0% a valorii acțiunilor sale, ducând prețul la un maxim istoric de 207,16 dolari.

Termenul Zilei

Deflație

Înțelegerea Deflației: Impactul Asupra Prețurilor și Economiei Deflația este scăderea nivelului general al prețurilor bunurilor și serviciilor pe o perioadă de timp, cauzată adesea de o reducere a ofertei de...

Citește Mai Mult
Alți termeni utili