BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

International

Știrea Zilei < 1 min
International
Rata inflației din SUA coboară pentru a treia luna consecutiv și ajunge la 3% în iunie

Raportul privind rata inflației din SUA pentru luna iunie tocmai a fost o veste binevenită pentru Rezerva Federală, datele arătând o reducere suplimentară a presiunilor asupra prețurilor, ceea ce va contribui probabil la oferirea unei încrederi suplimentare că inflația este pe drumul cel bun spre atingerea țintei de 2%.

Citește Mai Mult
Investiții arrow-right-white
Știri Recente
< 1 min Gigantul financiar Citigroup primește o amendă de 136 de mil dolari pentru gestionarea deficitară a riscurilor interne

Citigroup, unul dintre cele mari grupuri financiare de pe Wall Street, a primit o amendă de 136 milioane de dolari din cauza problemelor nerezolvate în gestionarea unor date identificate în 2020.

Autor: Financial Market
3 min Perspective pentru a doua jumătate a anului 2024 pe piețele financiare

Prima jumătate a anului 2024 a fost o perioadă plină de contraste și provocări, marcată de evoluții economice care au surprins consensul pieței și de o atmosferă politică încărcată de incertitudine.

Autor: Financial Market
3 min ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Boabele de cafea, în creștere pe burse de peste un an. Care sunt perspectivele pentru „combustibilul” din ceașca de dimineață?

Prețul boabelor de cafea, aflat pe o pantă ascendentă de mai bine de un an, ar putea face ca, în curând, licoarea de dimineață să devină tot mai scumpă și mai puțin accesibilă pentru consumatorii finali

Autor: Financial Market
International
Pagina 1 din 54
2 min Prețul petrolului WTI se stabilizează în jur de 81 dolari pe baril ciuda fenomenelor meteo extreme din Texas

În ultimele zile, prețurile petrolului brut au înregistrat o scădere de aproape 3%, pe fondul unor fenomene meteo extreme (uraganul Beryl), care a afectat centrul de producție din Texas.

2 min Boeing va pleda vinovat la acuzația de fraudă penală ca urmare a prăbușirii avioanelor 737 Max

Boeing, unul dintre cei doi mari producători de avioane comerciale si de apărare, a decis să pledeze vinovat pentru o acuzație de fraudă penală în legătură cu accidentele a două avioane 737 Max care au dus la moartea a 346 de persoane în trecut.

4 min Finalul alegerilor din Franța: Eșec pentru Marine Le Pen, dar stânga exercită presiune asupra euro

Votul decisiv din cadrul alegerilor parlamentare franceze s-a încheiat duminică seară, iar sondajele la ieșirea de la urne sugerează un rezultat aparent șocant.

4 min Cele mai importante evenimente care au mișcat piețele financiare săptămâna precedentă

Indicele S&P 500 (+0,54%) a continuat să atingă noi maxime săptămâna trecută, impulsionat în principal de un număr restrâns de acțiuni în creștere și a ajuns acum la 5.567 de puncte.

2 min Ar putea trece aurul peste pragul de 2.400 de dolari?

După câteva vânzări înregistrate recent în Asia astăzi și după o creștere solidă de 2,8% săptămâna trecută, investitorii în aur au nevoie de o continuare a vânzărilor în dolari pentru a împinge prețul spre 2400 de dolari, însă rezultatul surprinzător al celui de-al doilea tur al alegerilor din Franța cu siguranță limitează interesul pentru a…

5 min Shein și Temu intră sub observația autorităților europene. Industria ″fast fashion″, una dintre cele mai poluante din lume

Industria de fast fashion este o piață de miliarde de dolari care atrage atenția autorităților europene în contextul când marii jucători din industria luxului se confruntă cu dificultăți.

< 1 min Piața muncii din SUA continuă să se relaxeze treptat

Raportul NFP privind piața muncii din SUA pentru luna iunie a prezentat o imagine care continuă să se relaxeze și să se normalizeze treptat, cu creșterea locurilor de muncă non-agricole moderându-se până la +206.000, puțin mai bine decât estimarile inițiale, în timp ce rata șomajului a crescut neașteptat la 4,1%

4 min Franța se pregătește de încă un rând de alegeri legislative. Care este impactul instabilității politice asupra piețelor financiare?

Franța se pregătește pentru al doilea tur de scrutin legislativ, însă indiferent de rezultatul alegerilor de duminică, instabilitatea politică din Hexagon va avea efect asupra piețelor financiare și este posibil ca țara condusă de Emmanuel Macron să se apropie de o „criză a datoriilor”

4 min Alegerile parlamentare franceze au o miză foarte mare. Ce consecințe ar fi pentru piețe?

În primul tur al alegerilor europene, Marine Le Pen și Jordan Bardella de la Rassemblement National (RN) au ieșit în frunte cu 31% din voturi.

Termenul Zilei

Deflație

Înțelegerea Deflației: Impactul Asupra Prețurilor și Economiei Deflația este scăderea nivelului general al prețurilor bunurilor și serviciilor pe o perioadă de timp, cauzată adesea de o reducere a ofertei de...

Citește Mai Mult
Alți termeni utili