Deși piețele financiare trec printr-o schimbare a sentimentului general cauzată în principal de procesul de normalizare a politicilor monetare naționale, riscurile au crescut și volatilitatea s-a amplificat, în special în segmentul acțiunilor și al valutelor.
Cu toate acestea, perspectivele globale de creștere rămân solide, iar unele economii dezvoltate vor atinge o creștere mai mare decât cea din anii precedenți. Vârful ritmului de creștere global a fost probabil depășit, dar este posibil ca în viitor să asistăm la un mediu de creștere internațional cu mai multe viteze, este opinia expertilor de la Amundi Asset Management, in cadrul primului eveniment Crossroads în România.
Evenimentul organizat la nivel mondial, prezintă teme investiționale precum Step out of Cash și Value & Quality Mix, în care specialiști în materie de investiții împărtășesc perspectivele lor asupra ciclului economic actual care dă semne de maturizare.
„Găsirea unei soluții perfecte care să se potrivească atât obiectivelor investiționale ale clienților noștri, cât și apetitului pentru risc, într-o etapă de maturizare a ciclului economic, este o provocare. Cu toate acestea, am creat o colecție de teme de investiții care încearcă să contureze cele mai bune idei ale momentului alese din gama noastră de produse de la Amundi. Fiind unul dintre cei mai importanți manageri de active financiare din lume, Amundi îi poate ajuta pe investitorii săi să înțeleagă principalele tendințe ale piețelor de astăzi și să găsească modalități de a profita de noile oportunități”, a afirmat Bertrand Pujol, Head of Partnerships & Services – Amundi Paris.
Amundi este cel mai mare administrator de investitii din Europa, in functie de activele aflate in gestiune si este printre primii 10 la nivel mondial. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1.300 de miliarde de euro si o gama larga de competente in tot spectrul strategiilor de investitii active, pasive si al activelor reale din universul investitional.
Conform specialistilor Amundi, in ultimii 15 ani, cash-ul a fost singura clasă de active care a avut de suferit, fiind erodată de inflatie, urmată de obligatiuni cu un castig mediu anual de 2,4% si actiuni cu un castig mediu de 5,8% (in euro). In acelasi timp, fondurile administrate de Amundi (denominate in euro), de tip Absolut Return si Multistrategy au generat un randament mediu anualizat de 2,2%, pe fondul unei volatilitati de 3,4% .
In viitorul apropiat, experții Amundi estimează că scenariul cel mai probabil pentru piața de capital pentru anul 2019 va aduce o volatilitate în creștere. Diferiți factori pot influența tendințele generale ale pieței, de la factori macroeconomici la riscuri geopolitice.
„Pentru perioada în care ne aflăm, o influență mare o au măsurile adoptate de băncile centrale din fiecare regiune în ceea ce privește „normalizarea” politicilor monetare, în ce măsură economia va confirma așteptările crescânde ale piețelor, cum vor evolua tendințele inflaționiste, in funcție de evoluția războiului comercial sau dacă tensiunile geopolitice curente se vor amplifica.”
„Portofoliile conservatoare, de tip «randament absolut» administrate de centrul de expertiză multi-asset al Amundi sunt gestionate în mod activ și sunt diversificate în diferite strategii de investiții pentru a capta setul de oportunități pe care instrumentele financiare le oferă investitorilor pe parcursul unui orizont de investiții rezonabil”, a declarat Nuria Trio, Head of Business Development and Investment Specialists, Multi-Asset Investments – Amundi Milan.
În ceea ce privește piețele de acțiuni internaționale, marcate de un potențial de volatilitate în creștere, o abordare bazată pe selecția individuală a companiilor atractive, cu accent pe explorarea oportunităților sectoriale printr-o analiză de tip „bottom-up”, poate fi văzută ca o soluție atrăgătoare în acest mediu.
„În cadrul centrului de expertiză Amundi pentru acțiuni europene, abordarea unei filozofii investiționale centrale de tip «Core» însoțită de o alocare tactică – «Oportunistic», acompaniate de un focus strict pe construcția portofoliilor, a avut succes în livrarea unor randamente competitive, ajustate la risc, pe termen lung”, a declarat Chris Morgan, Senior Investment Specialist – Amundi Dublin.
Fondurile Amundi sunt distribuite in Romania prin intermediul retelei Unicredit Bank si se adreseaza investitorilor cu un profil de risc Conservator – Moderat, orizontul investitional recomandat de companie fiind intre 3 – 5 ani.
[ajax_load_more]