Brokerii de la BRK Financial Group au emis un nou raport de analiză care acoperă compania de servicii medicale MedLife și estimeaza un preț ținta de 6,72 lei/actiune, ceea ce reprezintă un randament de aproximativ 13% raportat la cotația actuală.
Analiza vine pe fondul rezultatelor financiare preliminare înregistrate de Medlife pe parcursul anului trecut, care au fost peste așteptările analiștilor BRK.
Astfel, cifra de afaceri a crescut cu 23% y/y (+3% vs. estimări), iar profitul operational EBIT a avansat cu 56% y/y, fiind cu 4% peste estimările analiștilor, cu o marjă de 5,2%, în linie cu prognozele. Profitabilitatea companiei s-a îmbunătățit, înregistrând un rezultat net de 18,4 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 4 milioane lei în 2023
Raportul datoriei nete la EBITDA s-a îmbunătățit în 2024, ajungând la 4x, ușor peste estimarea brokerilor de 4,2x.
Pentru anul 2025, managementul companiei se așteaptă la o creștere a marjei operaționale sub nivelul estimat anterior, respectiv o marjă EBIT de 5,7% și o medie de 8,2% pentru perioada 2025-2030.
În ceea ce privește evoluția liniilor de business, clinicile rămân principala sursă de venit pentru MedLife, reprezentând 37,6% din vânzările totale, urmate de spitale (24,4%), laboratoare (10,9%), corporate (10,9%), stomatologie (4,6%) și farmacii (2,5%), toate înregistrând creșteri datorate cererii susținute, noilor achiziții și unor tarife medii în creștere.
Pentru perioada următoare, compania își propune: finalizarea celei de-a doua etape de dezvoltare a Spitalului MedLife Craiova, extinderea rețelei de hyperclinici în zona central-sudică a României, inaugurarea unui centru de radioterapie în nord-estul țării, dezvoltarea unor unități dedicate sănătății mintale și fitnessului în București, cât și alte orașe.
Evaluarea companei conform modelului DCF (discounted cash flow)
Brokerii de la BRK evaluează compania la un preț de 6,72 RON/acțiune, cu un potențial de creștere de 13,2% față de nivelul actual din piață, utilizând un cost mediu ponderat al capitalului de 10,6%, un cost al capitalului propriu de 16% și un cost al datoriei de 7%.
Alte ipoteze în modelul includ:
• BETA de 1,08, prin regresie liniară față de indicele BET;
• Prima de risc a pieței de 8,4%, estimată folosind randamentul pe termen lung al indicelui BET și randamentul titlurilor de stat din România pe 10 ani;
• Valoarea terminală estimată folosind o rată de creștere de 3% și costul ponderat al capitalului.
Raportul poate fi accesat aici.