There was an error retrieving data. Please try again later.

One United Properties intenționează să cumpere mai multe loturi de teren în București pentru dezvoltări imobiliare

Autor: Financial Market
2 min

One Proiect 16 S.R.L., o filiala deținută in totalitate de către One United Properties S.A. a încheiat o promisiune bilaterală de vanzare-cumpărare prin care intenționează să cumpere mai multe loturi de teren in București pentru construcția de imobile.

One United Properties S.A. informeaza piata despre incheierea de catre One Proiect 16 S.R.L. (o filiala detinuta in totalitate de Companie) a unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect dobândirea dreptului de proprietate asupra mai multor loturi de teren situate in Bucuresti, pentru un pret total de 17 milioane EUR.

Tranzactia va fi implementata in mai multi pasi si este supusa mai multor condiții suspensive, obisnuite pentru tranzacții similare de aceasta magnitudine, pretul tranzactiei fiind achitat in mai multe tranșe.

Luna trecută, compania a mai semnat un contract de inchiriere in valoare de 57 milioane EUR (fara TVA), obiectul contractului fiind ″inchirierea spatiu de birouri cu o Suprafata Inchiriabila Bruta de 20.000 mp (inclusiv terase) si locuri de parcare. Contractul de inchiriere este incheiat pentru o dezvoltare viitoare a Companiei.

One United Properties a raportat o cifra de afaceri consolidata de 843,5 milioane de lei in S1 2023, cu o crestere de 25% in comparatie cu S1 2022.

CITESTE SI:  AROBS Transilvania finalizează cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB, prin atragerea a 28,7 de milioane de euro

Profitul brut a atins suma de 344,5 milioane de lei, o crestere de 16% (excluzand castigul unic din achizitia negociata a Bucur Obor recunoscuta in S1 2022 in valoare de 94,1 milioane de lei).

Profitul net a insumat 286,9 milioane de lei, inregistrand o crestere de 13% fata de S1 2022 (o scadere de 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, daca se include impactul din castigul unic).

Compania a incheiat trimestrul cu o pozitie semnificativa de numerar de 398,2 milioane de lei, in scadere cu 30% fata de inceputul anului data fiind activitatea sustinuta de dezvoltare desfasurata in S1 2023, precum si plata celei de-a doua transe a dividendelor aferente anului 2022.

Suma de incasat in temeiul contractelor incheiate cu clientii a atins la 30 iunie 2023 nivelul istoric de 281 milioane de euro in numerar suplimentar pana in 2025.

Indicatorul loan-to-value brut s-a imbunatatit cu 3 puncte procentuale, ajungand la 25% la 30 iunie 2023, in timp ce gradul net de indatorare a fost de 14%.