There was an error retrieving data. Please try again later.

Simtel Team continuă dezvoltarea la nivel de grup printr-o investiție strategică de aproximativ 6 milioane de lei într-un spațiu logistic

Autor: Financial Market
2 min

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță finalizarea investiției într-un nou spațiu logistic, în Băicoi, județul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activitățile derulate de grup.

Dezvoltarea accelerată a companiei a impus o reconsiderare a tot ceea ce înseamnă fluxurile de achiziții, aprovizionare și depozitare a materialelor necesare desfășurării în condiții optime a activităților noastre zilnice.

Una dintre cele mai importante componente este cea reprezentată de spațiile logistice pe care le utilizăm. Astfel, în vederea eficientizării activității companiei, a fost necesară dezvoltarea unui spațiu logistic nou și modern, care să răspundă tuturor cerințelor noastre la nivel de logistică și aprovizionare, atât pentru perioada actuală, cât și în următorii ani.

Prin intermediul noii facilități de depozitare, vom diminua timpii de transport și distanțele de livrare cu cel puțin 15%, comparativ cu situația din prezent și, de asemenea, vom optimiza durata de stocare a echipamentelor”, a declarat Mihai Tudor, CEO al Simtel Team.

Noul spațiu logistic al Simtel este construit pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați și este alcătuit din două clădiri ultramoderne, amenajate conform standardelor de eficiență energetică, respectiv clasa de eficiență energetică A+, un spațiu exterior acoperit și platforme betonate.

CITESTE SI:  Prognoza aur: Cum ar putea fi afectat prețul de diferiți indicatori economici?

Depozitele construite au o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați, iar platformele betonate de aproximativ 5.000 de metri pătrați. De asemenea, una dintre cele două clădiri a fost amenajată pentru a putea găzdui viitoarea linie de producție roboți industriali dezvoltați de Agora Robotics, companie în care Simtel deține o participație de 51%.

Investiția în spațiul logistic de la Băicoi a fost de aproximativ 6 milioane de lei și a inclus achiziționarea terenului, amenajarea acestuia obținerea tuturor autorizațiilor, construirea clădirilor, instalarea utilităților și achiziționarea utilajelor necesare în vederea operării acestuia. Investiția a fost realizată din resurse financiare proprii și finanțare bancară.

Noua facilitate dezvoltată de Simtel are un impact pozitiv asupra comunității locale, prin crearea a zece noi locuri de muncă destinate locuitorilor din zona spațiului logistic.

Rolurile pe care aceștia le ocupă sunt esențiale pentru gestionarea activității operaționale de la locație. În plus, odată cu lansarea viitoarei linii de producție roboți industriali, Simtel vizează extinderea echipei tot cu personal recrutat din cadrul comunității locale.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 310 milioane de lei.