BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Visual Fan oferă soluții de finanțare nerambursabilă pentru energie regenerabilă pentru IMM-uri

Autor: Financial Market
3 min

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, continuă campania de consultanță pentru accesarea fondurilor pentru eficientizare energetică, de către Întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Împreună cu Goodwill Consulting, Visual Fan oferă soluția completă, adaptată necesităților fiecărui solicitant. Fondurile nerambursabile fac posibilă tranziția către energie verde, fără a pune presiune pe bugetele de investiții.

Prin divizia Allview Industry, compania oferă clienților săi soluții integrate și personalizate de sisteme fotovoltaice, care includ consultanță, execuție, monitorizare și întreținere, adaptate nevoilor fiecărui client.

Cu finanțarea Ministerului Energiei, amortizarea investiției se realizează într-un timp foarte scurt, urmând ca restul perioadei de exploatare, în medie de 12 ani, aceasta să genereze profit pentru companie.

În primul trimestru al anului 2023, va fi disponibil un nou program de finanțare nerambursabilă pentru energie regenerabilă. Astfel, se pot solicita până la 500.000 euro pentru investiții în eficiența energetică.

Proiectul trebuie să acopere consumul propriu, iar surplusul de energie se poate livra în rețeaua națională, în cazul în care sistemul montat permite, fără ca acest aspect să fie un obiectiv al proiectului.

Fiecare proiect trebuie să includă estimări ale intensității energetice la nivelul societății, atât la începutul proiectului cât și ulterior implementării măsurilor de reducere a consumului de energie.

Cu ajutorul finanțării Ministerului Energiei, investiția pentru un sistem fotovoltaic de 100 kW pornește de la 20.000 euro, se amortizează în ~ 1 an și generează un profit de ~ 250.000 euro în următorii 11 ani (calculul a fost realizat folosind un cost de 0,88 lei / kW și un curs euro de 4,95 lei).

Investițiile companiilor în sisteme fotovoltaice aduc următoarele beneficii:

• reducerea costurilor de energie;

• amortizarea investiției într-o perioadă scurtă, în funcție de valoarea și de capacitatea de producție;

• controlul costurilor – sistemele de panouri fotovoltaice oferă stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește factura consumului de energie;

• independență energetică;

• sustenabilitate  – panourile fotovoltaice reprezintă un sistem de producție al energiei practic și ecologic.

În campaniile de finanțare anterioare, am primit solicitări din partea unui număr considerabil de companii și ne bucurăm că am devenit alegerea lor pentru implementarea unei soluții eficiente de reducere a costurilor.

Visual Fan se numără printre companiile care au adoptat această abordare și suntem convinși că numărul celor care optează pentru finanțări nerambursabile va crește în continuare.

Am creat pachete complete care includ atât serviciile de consultanță cât și implementarea cu succes a proiectelor și suntem pregătiți să primim cereri pentru noul program de finanțare. Aceste investiții în viitorul nostru generează economii semnificative și contribuie la protejarea mediului înconjurător” – a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

CITESTE SI:  Compania internațională Very Nice Retail intră pe piața românească cu 4 magazine în București în această lună

Pentru alegerea soluțiilor potrivite, reprezentanții companiilor trebuie să urmeze 3 pași:

1. Să acceseze https://allview.ro/solarenergy/industry-imm și să aleagă soluția potrivită pentru companie;

2. Să completeze Formularul pentru eligibilitate apăsând butonul dedicat de pe website;

3. Să confirme, împreună cu un consultant dedicat, detaliile proiectului său de finațare pentru eficientizare energetică.

Panoul fotovoltaic monocristalin de 650 W

Compania își completează portofoliul Allview Industry – IMM cu un nou panou fotovoltaic industrial monocristalin, de 650 W. Acesta păstrează caracteristicile tehnice superioare ale modelelor deja disponibile în ofertă și are ca beneficiu principal reducerea costurilor investiției. Noul panou fotovoltaic este realizat la standarde de înaltă calitate și prezintă următoarele caracteristici:

• putere maximă nominală de 650 W;

• celule monocristaline construite pe wafere Longi, principalul furnizor mondial de soluții fotovoltaice;

• celule solare optimizate pentru eficiență și fiabilitate crescută, de tip Multi Bus Bar / Half cell;

s• istem cu trei diode bypass care asigură funcționarea sistemului atunci când o parte din panou este umbrită;

• rezistență excelentă la sarcini puternice ale vântului (2400 Pa) și incărcări de zăpadă (5400 Pa);

• suprafață anti-reflex și anti-murdărie ce reduce pierderea de putere de la murdărie și praf;

• sticlă temperată cu un conținut scăzut de fier.

Panourile fotovoltaice Allview sunt potrivite și adaptate condițiilor climatice din România. Modelul de 650 W este mai mare față de modelele anterioare, cu dimensiuni de 2384 x 1303 x 35 mm și cântărește 34,5 kg.

Datorită acestor aspecte, clienții sistemelor fotovoltaice industriale care includ acest model de panou în componența lor, vor obține economii financiare, prin reducerea accesoriilor necesare pentru montaj și vor beneficia de reducerea pierderilor de putere, datorită numărului mai mic de conexiuni între panouri.

Sistemele includ invertoare Growatt, furnizorul numărul 1 la nivel mondial de invertoare rezidențiale, al doilea cel mai mare furnizor de invertoare hibride cu stocare, din lume și unul dintre primii 5 furnizori mondiali la vânzarea de invertoare comerciale.