BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

ALRO inaugurează o investiție de 11 mil dolari în instalația de reciclare eco

Autor: Financial Market
2 min

ALRO S.A. (BVB: ALR), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a inaugurat o investitie de 11 milioane USD in tehnologie si protectia mediului la unitatea sa de Eco-Reciclare din Slatina.

Compania a instalat doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse.

Desi mediul de afaceri foarte provocator ne-a fortat sa ne adaptam planurile de dezvoltare pentru a ne mentine pozitia pe piata internationala, o directie strategica a ramas neschimbata, si anume angajamentul nostru de a creste eficienta si de a reduce consumurile totale, iar investitia in Instalatia de Reciclare Ecologica sprijina aceste planuri”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO.

Suntem hotarati sa ne continuam eforturile pentru a diversifica portofoliul de produse, a creste eficienta si a reduce amprenta asupra mediului”.

In 2013, ALRO a pus in functiune Instalatia de Reciclare Ecologica (etapa I), constand dintr-un cuptor cu dubla camera, un cuptor cu inductie, un cuptor de mentinere si statia de captare si tratare a gazelor aferenta, avand ca scop furnizarea unei parti din aluminiul lichid din surse alternative, inlocuind partial aluminiul produs prin electroliza.

CITESTE SI:  Scăderea acțiunilor Nvidia: Oportunitate de Investiție sau capcană pentru investitori?

Consumul specific de energie electrica al procesului de reciclare a deseurilor din aluminiu este cu 95% mai mic decat cel inregistrat pentru productia de aluminiu electrolitic, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor totale de productie.

Q2Cy5OmQ

Evoluție acțiuni ALRO. Sursa BVB

De asemenea, aluminiul poate fi reciclat la infinit fara a-si pierde proprietatile, ceea ce il face un metal ideal pentru economia circulara si cu emisii reduse de carbon.

Urmand aceasta strategie, la sfarsitul anului 2023 capacitatea de reciclare a Companiei urmeaza sa fie marita cu circa 60.000 tpa, in urma instalarii a doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse (etapa II).

Proiectul reprezinta prima etapa de dezvoltare a Instalatiei de Reciclare Ecologica si va sustine decizia strategica a ALRO de a reduce dependenta de alimentarea cu energie electrica si de a creste productia cu valoare adaugata.

Ca urmare a acestor investitii, ALRO face un pas important intr-o lume cu emisii scazute, deoarece compania a crescut constant capacitatea de reciclare a deseurilor de aluminiu, iar in curand va ajunge la 100.000 tone pe an deseuri solide din aluminiu reciclate.