BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Fondul de growth Agista anunță achiziționarea unui pachet minoritar în cadrul rețelei de clinici medicale Centrokinetic

Autor: Financial Market
2 min

Fondul de investiții de growth Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, anunță semnarea contractului de achiziție a unui pachet minoritar din rețeaua de clinici medicale Centrokinetic, specializată în ortopedie, neurologie și recuperare medicală, pentru a susține planurile de expansiune la nivel național și a contribui la consolidarea prezenței rețelei pe piața serviciilor medicale.

Semnarea tranzacției confirmă misiunea Agista de a investi capital în pachete minoritare în companii românești cu potențial de scalare la nivel regional. Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Fondată în 2016 de doctorul ortoped Andrei Bogdan, rețeaua de clinici medicale Centrokinetic a depășit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Centrokinetik este una dintre cele mai apreciate clinici de ortopedie și recuperare medicală din București, cu o echipă de specialiști puternică și un model de business sustenabil și robust.

Ne propunem să contribuim la dezvoltarea businessului și extinderea rețelei de clinici la nivel național, scalând modelul de business și păstrând, totodată, calitatea serviciilor oferite.

Intrarea Agista în acționariatul Centrokinetic înseamnă începutul unui nou capitol de creștere în viața companiei și o bună ocazia de a pune în practică misiunea Agista de a transforma compania în jucător regional”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Centrokinetic oferă o gamă largă de servicii de recuperare medicală pentru adulți și copii, cu o echipă de peste 110 medici și terapeuți specializați în afecțiuni ortopedice și neurologice, având trei clinici localizate în București.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

Parteneriatul cu Agista este un pas important în strategia de dezvoltare a rețelei medicale Centrokinetic. De la momentul lansării, în 2017, și până în prezent, creșterea companiei a fost organică, naturală.

Focusul nostru constant a fost și va ramane în continuare nivelul actului terapeutic, concretizat în recuperarea medicală cu rezultatul cel mai bun posibil pentru fiecare pacient care apelează la serviciile clinicii.

Însă colaborarea cu Agista reprezintă pentru noi o oportunitate și un angajament de accelerare a dezvoltării companiei.

Pentru că simțim că datoria noastră nu este doar de a crea un sistem de performanță în recuperarea medicală în România, ci și aceea de a permite unui număr cât mai mare de pacienți accesul la o recuperare medicală corectă, prin creșterea numărului de clinici și a acoperirii geografice oferită de Centrokinetic” a declarat Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic.

AGISTA se alătură Centrokinetic în calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiză consistentă în zona de scalare a businessurilor, și care poate oferi soluții concrete de eficientizare a proceselor interne de business și oportunități de creștere prin accesarea resurselor proprii.