BET
18657.07
-0.49%
BET-TR
40765.29
-0.5%
BET-FI
60555.41
-1.28%
BETPlus
2756.44
-0.49%
BET-NG
1332.36
-0.13%
BET-XT
1590.92
-0.56%
BET-XT-TR
3423.23
-0.56%
BET-BK
3463.06
-0.55%
ROTX
41051.27
-0.5%

Acționarii OMV Petrom vor putea vota electronic prin platforma eVOTE înainte de adunarea generală a acționarilor

Autor: Financial Market
2 min

eVOTE, companie antreprenorială românească care a dezvoltat primul sistem de participare online și fizic la adunările generale ale acționarilor din România, anunță implementarea sistemului eVOTE pentru înregistrarea electronică a voturilor sosite înainte de ședința adunării generale a acționarilor OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de Valori București.

Încă de la crearea eVOTE, împreună cu partenerii mei, obiectivul principal a fost de a sprijini acționarii din România și nu numai să poată fi implicați în viața companiilor în care investesc, prin implementarea unei soluții de votare electronică, simplă și eficientă.

Practic, ne-am dorit ca orice acționar să poată să își exprime votul înainte de o Adunare Generală a Acționarilor, de oriunde, atât timp cât este conectat la internet.

În 2022, odată cu demararea colaborării dintre eVOTE și Bursa de Valori București prin Depozitarul Central, care facilitează participarea și votarea la adunările generale ale acționarilor, piața de capital din România a efectuat un pas semnificativ în digitalizarea soluțiilor oferite acționarilor companiilor listate.

Soluția pe care o dezvoltăm conduce la creșterea transparenței și a bunei guvernanțe corporative a companiilor publice, oferind ocazia acționarilor de a se implica în procesul decizional al acestora.

Astfel, ne bucurăm că OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de Valori București, recunoscută ca fiind un etalon în ceea ce înseamnă relaționarea cu investitorii, a decis să implementeze soluția eVOTE pentru exprimarea voturilor înainte de adunare și să ofere astfel simplicitate și accesibilitate în procesul de vot la Adunările Generale ale Acționarilor”, a declarat Mihai Chișu, cofondator și CEO al eVOTE.

CITESTE SI:  Raport ASF: Cum a evoluat piața de capital din România în primul trimestru al acestui an

În prezent, soluția eVOTE este utilizată de 27 de companii listate – 2Performant, Agroland Agribusiness, Agroland Business System, Arctic Stream, AROBS, Bento, Bittnet, Bucur Obor, Bursa de Valori București, Chromosome Dynamics, Connections Consult, Dr. Fischer Dental, Fondul Proprietatea, MAM Bricolaj, Meta Estate Trust, Norofert, OMV Petrom, One United Properties, Purcari Wineries, Roca Industry, Safetech Innovations, Simtel, Softbinator Technologies, Sphera Franchise Group, Teraplast, și Transport Trade Services.

Prin utilizarea eVOTE, companiile își sporesc eficiența operațională, reduc costurile și își îmbunătățesc comunicarea cu acționarii, care nu mai sunt nevoiți să își exprime votul pe hârtie sau, în cazul acelora care votează prin corespondență, să piardă timp prin efectuarea unui drum până la poștă.

eVOTE este o aplicație dezvoltată de trei antreprenori români, specialiști ai pieței de capital și domeniului IT – Mihai Chișu, Bogdan Iliescu și Ionuț Albu. Prin eVOTE, acționarii unei companii listate la Bursa de Valori București pot participa și vota online, dar și prin prezență fizică la Adunările Generale organizate de acestea.

Aplicația este dezvoltată, transformată și îmbunătățită în permanență pentru a fi cât mai ușor de utilizat de orice tip de acționar. În prezent, echipa eVOTE lucrează la îmbunătățirea variantei de mobil a aplicației, având în vedere și potențiala listare a Hidroelectrica, eveniment ce ar putea genera un număr mult mai mare de utilizatori ai eVOTE.