BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Holdingul ROCA INDUSTRY a primit aprobarea acționarilor să treacă pe piața principală de la BVB

Autor: Financial Market
2 min

ROCA Industry (ROC1), primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, detinut de ROCA Investments, a primit aviz favorabil din partea acținarilor pentru transferul pe piața principală a BVB și achiziția companiei Electroplast, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri si lider al pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.

Astazi actionarii Roca Industry ne-au acordat votul lor de incredere si au aprobat achizitia Electroplast (ELP) si propunerea de transfer pe piata principala a BVB insotita de o majorare semnificativa de capital.

Ambele operatiuni au fost aprobate in principiu, urmand ca implementarea lor sa fie indeplinita de catre Consiliul de Administratie al Roca Industry.

Aceste decizii sprijina holdingul in planurile sale de consolidare a pozitiei in industrie si reprezinta un pas inainte in procesul de crestere accelerata in anii viitori.

Unul dintre obiectivele Roca Industry este acela de a ajunge in urmatoarea perioada sa-si desfasoare activitatea prin intermediul a 8-10 filiale complementare care, la randul lor, sa ocupe pozitii de campioni regionali prin crestere organica si achizitii.

Compania va aduce in Holding experienta unei redresari puternice, inregistrand in 2022 cea mai buna situatie financiara din ultimii 30 de ani, reconstruita dupa ce in anii anteriori a avut o performanta financiara deteriorata.

Cu o echipa de management completa, cu know-how demonstrat, in proces de retehnologizare pentru eficientizarea energetica, cresterea productivitatii si a capacitatii de productie, Electroplast este jucator important pe piata de cabluri feroviare si unul dintre principalii producatori romani de cabluri halogen-free.

Compania are potential de dezvoltare catre noi zone, iar acreditarile deja obtinute ii ofera premisele de deschidere a pietelor europene de profil.

Ca urmare a votului pozitiv al actionarilor, vom reusi sa aducem sub umbrela Roca Industry inca o companie din industria productiei materialelor de constructii in care avem incredere.

Cu aceasta ocazie ne vom diversifica si mai mult subsectoarele de activitate, vom largi aria pietelor de distributie pentru companiile noastre, si vom oferi valoare adaugata in procesul de reindustrializare a Romaniei, indeplinindu-ne rolul esential cu care am plecat la drum.

Vom continua sa aducem la cunostinta investitorilor actualizari in procesul de implementare a deciziilor adoptate in cadrul hotararii AGEA, in conformitate cu dizpozitiile legale, ” a declarat Ioan-Adrian Bindea, Director General.

CITESTE SI:  AROBS Transilvania finalizează cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB, prin atragerea a 28,7 de milioane de euro

Totodată, conducerea Roca Industry HOLDINGROCK1 S.A. (denumita in continuare „Compania” sau „Roca Industry”) informeaza piata asupra faptului ca, in cadrul sedintei din data de 20 iunie 2023, Consiliul de Administratiei al Roca Industry l-a numit pe dl. Ioan-Adrian Bindea, Presedinte al Consiliului de Administratie, in calitate de director general al Companiei. Mandatul acestuia este acordat pentru o perioada de 3 (trei) ani, incepand cu data de 29.06.2023 si pana la data de 29.06.2026.