BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Tesla câștigă din nou aproape 7% pe fondul comentariilor lui Elon Musk

Autor: Financial Market
2 min

După creșterea prețului acțiunilor de ieri, investitorii continuă astăzi să cumpere acțiuni Tesla (TSLA.US), care au fost susținute în continuare de comentariile lui Elon Musk.

Acțiunile companiei câștigă aproape 7% astăzi și sunt deja cunoscute pentru sensibilitatea prețului la comentariile fondatorului și acționarului său majoritar, Elon Musk.

În plus, comentariile lui Musk au venit la momentul „potrivit”, după ce compania a raportat livrări de vehicule ușor peste așteptări în al doilea trimestru al anului și cu aproape 5% mai mult decât in aceeasi perioadă a anului trecut. Ca urmare, acțiunile sunt pe cale să șteargă complet scăderile înregistrate de la începutul anului.

Cu toate acestea, Musk nu pare să se refere direct la vânzările de mașini și, comentând despre creșterea prețului acțiunilor, a privit spre viitorul îndepărtat.

El a transmis că, în viitor, Tesla se va dovedi a fi un dezvoltator principal de roboți umanoizi Optimus și un furnizor de mașini autonome „Robotaxi”. Ca urmare, a subliniat el – toți cei care joacă împotriva Tesla pe termen lung sunt „condamnați la eșec”.

Pentru Tesla, cea mai importantă problemă rămâne eficiența acestei potențiale extinderi a activității sale în segmentele robotaxi și roboți automatizați.

CITESTE SI:  Sesiune negativă pentru indicii BVB la finalul zilei

Planurile de anvergură ale lui Musk pentru viitorul companiei pun bazele unor evaluări potențial ridicate pentru companie, datorită caracterului inovator al schimbărilor efectuate, precum și a faptului că Tesla nu este supusă fluctuațiilor potențiale din segmentul EV.

În narațiunea sa, Elon Musk echivalează în mod clar Tesla cu companiile de tehnologie, mai degrabă decât cu producătorii auto.

În același timp, un potențial semnal pesimist pentru acțiuni pe termen scurt ar putea fi vestea vânzării unei participații la Tesla de către Nancy Pelosi, ale cărei decizii de investiții rămân printre cele mai urmărite în rândul membrilor Congresului. Valoarea estimată a tranzacției este între 250.000 și 500.000 de dolari.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 75% de la minimele locale din aprilie 2024. Compania va raporta rezultatele financiare trimestriale pentru Q2 2024, pe 23 iulie.

O conferință telefonică este programată pentru 8 august, în cadrul căreia compania va anunța un vehicul „Robotaxi”. După comentariile lui Musk, investitorii se pot aștepta la fluxuri de numerar viitoare, suplimentare și potențial semnificative din liniile de afaceri Optimus și Robotaxi, însă, în prezent, compania nu vinde niciunul dintre aceste produse.

Evoluție preț acțiuni Tesla