BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

Alex Filip va fi noul Director General adjunct in cadrul Purcari Wineries

Autor: Financial Market
2 min

Purcari Wineries PCL a anunțat astăzi numirea lui Alex Filip în funcția de Director General („CEO”) adjunct, începând cu 1 ianuarie 2024.

În calitate de Director General adjunct, Alex Filip va raporta Directorului General al Grupului, domnul Victor Bostan, și va supraveghea direct ariile Administrative, ESG, Finanțe, HR, IT, Juridic, Marketing, Relații cu Investitorii și Vânzări.

Condiționat de atingerea obiectivelor de performanță și aprobarea Consiliului de Administrație, Alex îi va succeda domnului Bostan în funcția de Director General al Grupului Purcari începând cu 1 ianuarie 2025, ca parte a planului de succesiune al Grupului.

Alex este originar din România și deține în prezent rolul de Managing Partner la biroul din București al McKinsey & Company, fiind și liderul grupului de expertiză digitală și analitică al firmei în Europa Centrală.

După finalizarea studiilor universitare în Spania și Marea Britanie, el a revenit în țară și s-a concentrat pe ajutarea companiilor din România, precum și a celor din regiunea extinsă a Europei Centrale, să se dezvolte și să creeze valoare prin transformări digitale.

Înainte de a se alătura McKinsey & Company, Alex a mai activat și ca Project Manager în cadrul Roland Berger, și a fost Asociat la divizia de Investment Banking a Raiffeisen.

Suntem încântați să îi urăm bun venit lui Alex la Purcari și așteptăm cu nerăbdare expertiza și contribuția lui pentru a aduce Compania la un nou nivel. Experiența extinsă a lui Alex în domeniul strategiei de business și transformărilor digitale în regiunea Europei Centrale și de
Est va fi crucială pentru noi, întrucât ne concentrăm în a eficientiza operațiunile noastre, precum și să capitalizăm oportunitățile enorme de creștere din piață, într-o industrie care parcurge transformări masive ale modului în care consumatorul cumpără și interacționează cu
brandurile de vinuri”, a menționat Vasile Tofan, Președintele Consiliului de Administrație al Purcari Wineries.

CITESTE SI:  Teraplast aprobă majorarea capitalului social cu 22 mil lei prin aporturi în numerar

Domnul Victor Bostan a adăugat: „Viziunea îndrăzneață, claritatea strategică, precum și abordarea sa matură, ne-au cucerit pe toți în timpul procesului de recrutare pentru acest rol.

Vedem o oportunitate extraordinară să accelerăm creșterea afacerii noastre, prin modernizarea operațiunilor într-o industrie tradițională, mai conservatoare, care are mult de avansat la capitolul digital.

Avem un potențial imens în fața noastră și aștept cu nerăbdare ca Alex să-și suflece mânicile și să ne ajute să-l valorificăm.

Purcari este un adevărat campion regional și oferă o platformă extraordinară pentru creștere accelerată într-o industrie tradițională și fragmentată, care constituie o parte esențială a moștenirii și identității culturale a regiunii noastre.

Am un respect profund pentru ceea ce echipa extraordinară de la Purcari a realizat până în prezent și mă simt privilegiat și încântat să
mă alătur Purcari în acest moment-cheie pentru companie. Aștept cu nerăbdare startul acestui nou capitol și să contribui ca Purcari să-și valorifice potențialul enorm.”, a comentat Alex Filip.