There was an error retrieving data. Please try again later.

Calendar economic: Raportările financiare trimestriale ale companiilor americane vor atrage atenția investitorilor zilele următoare

Autor: Financial Market
2 min

Săptămâna în care tocmai am intrat va fi mai săracă în date economice importante, dar plină de raportări financiare ale companiilor de pe Wall Street, care vor oferi o perspectivă asupra performanței corporative a Americii și care vor alimenta dezbaterea dacă cea mai mare economie a lumii se îndreaptă către o recesiune sau este deja într-una.

Bank of America, Johnson & Johnson, Goldman Sachs, Netflix, IBM, American Express, Blackstone și Procter & Gamble sunt unele dintre cele mai importante companii care vor raporta.

castiguri

Calendar raportări financiare companii americane. Sursa Earnings Whispers

Din punct de vedere al indicatorilor economici, cifrele din martie privind noile construcții rezidențiale și autorizațiile de construire vor fi publicate, oferind alte indicii despre starea de sănătate a pieței imobiliare.

În cele din urmă, indicatorii PMI vor arata sondajele managerilor de achiziții din aprilie care măsoară activitatea din sectorul de producție și servicii din SUA.

De asemenea, investitorii vor urmări cu atenție datele săptămânale obișnuite cu privire la cererile de asigurare pentru șomaj pentru evaluarea pieței muncii.

În Europa, Banca Centrală Europeană va publica minutele reuniunii de politică monetară. În martie, autoritățile de reglementare au efectuat o nouă creștere a ratei dobânzii de jumătate de punct procentual, iar piețele se așteaptă la alte două creșteri suplimentare de 25 bps până la jumătatea anului pentru a combate inflația.

Pe frontul macro, este probabil ca încrederea consumatorilor în zona euro să se îmbunătățească și mai mult, până la cel mai mare nivel din ultimele 14 luni, iar sentimentul investitorilor în economia Germaniei se va redresa pe măsură ce temerile legate de o criză bancară se estompează.

Cifrele rapide ale indicatorilor PMI ar trebui să indice o a patra expansiune lunară consecutivă a activității din sectorul privat, cea mai puternică din mai 2022, indicatorii de producție crescând probabil ușor, în timp ce sectorul de servicii a rămas puternic.

CITESTE SI:  Agroland Business System înregistrează o creștere semnificativă a producției de furaje și ouă de consum în T2 2024

De asemenea, investitorii așteaptă publicarea datelor privind finanțele publice din Zona Euro 2022, rata finală a inflației și cifrele comerțului exterior, prețurile de producător din Germania și indicele sentimentului economic Zew.

În Regatul Unit, calendarul economic va acoperi rapoarte cheie despre șomaj, inflație, comerțul cu amănuntul, încrederea consumatorilor Gfk și indicatorii PMI.

Rata anuală a inflației este de așteptat să scadă la un minim din ultimele 9 luni, după o accelerare surprinzătoare în februarie, în timp ce șomajul va crește și vânzările cu amănuntul vor scădea. Sondajul PMI ar trebui să indice încă o lună de creșteri solide în sectorul serviciilor și o contracție mai ușoară în sectorul de producție.

În Asia, va fi o săptămână plină marcată de cifrele de creștere a PIB-ului chinez pentru primul trimestru menite să cuantifice amploarea inițială a redeschiderii țării.

Alte date importante vor include producția industrială, vânzările cu amănuntul și rata șomajului pentru luna martie. În același timp, datele slabe ale inflației și activitatea industrială mixtă au crescut șansele ca banca centrală să-și reducă ratele de împrumut.

În Japonia, investitorii anticipează datele privind inflația și comerțul pentru martie, urmate de cifrele PMI din aprilie. În altă parte, Indonezia va decide cu privire la politica monetară, iar Malaezia va publica rata inflației pentru martie.

În Australia, minutele de la cea mai recentă întâlnire a băncii centrale vor oferi o perspectivă asupra deciziei băncii de a întrerupe înăsprirea la 3,6%. Datele flash PMI pentru aprilie vor fi, de asemenea, printre cele mai importante rapoarte.