BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Calendar economic: Sezonul câștigurilor din Statele Unite va atrage atenția investitorilor săptămâna aceasta

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Săptămâna în care tocmai am intrat va avea in prim plan sezonul de câștiguri din al treilea trimestru pentru companiile americane.

Aflat în plină desfășurare, printre cele mai importante rezultate vor fi la Bank of America, Goldman Sachs, American Express, Morgan Stanley, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Netflix, Tesla, AT&T, Blackstone, Philip Morris International și Taiwan Semiconductor Manufacturing.

De asemenea, investitorii vor monitoriza îndeaproape discursurile cheie ale mai multor factori de decizie ai Rezervei Federale pentru a evalua potențiala traiectorie a politicii monetare în lunile următoare.

Calendar 1

Din punct de vedere al datelor economice, vânzările cu amănuntul din septembrie sunt de așteptat să fi crescut cu 0,2% luna trecută, o ușoară încetinire față de creșterea de 0,6% din august.

De remarcat și producția industrială, cu o creștere așteptată de 0,1%, în scădere față de 0,4% înregistrată în perioada precedentă. Sectorul imobiliar va publica autorizațiile de construire și vânzările de case existente.

Canada va publica datele despre evoluția inflației din septembrie, cifrele comerțului cu amănuntul și prețurile locuințelor.

În Regatul Unit, calendarul economic este plin de date importante, inclusiv rapoarte cheie despre inflație, șomaj și vânzările cu amănuntul, alături de încrederea consumatorilor Gfk și împrumuturile nete din sectorul public.

CITESTE SI:  Electrica aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori București și London Stock Exchange

Se preconizează că datele privind prețurile de consum din Regatul Unit pentru septembrie vor arăta o scădere anuală a inflației la 6,5%, cea mai scăzută din februarie 2022.

În Germania, indicele de sentiment economic Zew urmează să atingă cel mai mare nivel din ultimele șase luni în octombrie. De asemenea, inflația actualizată va fi publicată pentru zona euro și Italia.

Alte date economice de urmărit includ balanța comercială a zonei euro, contul curent și producția în construcții, prețurile de producător din Germania, încrederea în afaceri a Franței și balanța comerțului exterior din Elveția.

În China, o săptămână plină de date economice va fi marcată de cifrele PIB din trimestrul al treilea, care se așteaptă să reflecte o încetinire semnificativă a creșterii, în timp ce piețele așteaptă informații despre impactul sprijinului economic al Beijingului.

A doua cea mai mare economie a lumii va publica, de asemenea, producția industrială, vânzările cu amănuntul, prețurile locuințelor și rata șomajului din septembrie, în timp ce PBoC va decide asupra noilor rate de bază pentru împrumuturi.

În Japonia, toți ochii sunt ațintiți asupra ratei inflației și a balanței comerciale din septembrie, investitorii cautând indicii noi despre un semnal de schimbare de la Bank of Japan.