BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Electrica a atras finanțări nerambursabile în valoare de 57 milioane euro pentru dezvoltarea și modernizarea rețelelor de distribuție

Autor: Financial Market
2 min

Grupul Electrica, prin intermediul operatorului Distribuție Energie Electrică România (DEER), a atras finanțări europene nerambursabile, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 57 milioane euro.

Suma reprezintă 80% din cheltuielile eligibile pentru patru proiecte de investiții în rețeaua de distribuție a energiei electrice, a căror valoare totală estimată este de aproximativ 77 milioane euro.

“Unul dintre obiectivele strategice asumate pentru următoarea perioadă, la nivelul operatorului de distribuție al Grupului Electrica, este acela de a crește substanțial gradul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții.

Acest demers este în linie cu strategia de la nivelul Grupului, care prevede maximizarea performanței în infrastructura administrată, dar și agilizarea și transformarea digitală a afacerii. Îi felicit pe colegii noștri pentru eforturile depuse și am convingerea că este doar primul pas dintr-o serie de astfel de inițiative”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

fIhagyg6

Proiectele propuse vor fi derulate, în principal, în județele Sibiu, Bihor și Maramureș, însă o parte a lucrărilor vor avea impact asupra tuturor celor 18 judeţe din arealul de acoperire al DEER: Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Prahova, Buzău, Galați, Brăila, Dâmbovița și Vrancea.

“Este o mare realizare faptul că am reușit, în demersul nostru investițional, deloc facil, să fim beneficiarul a patru contracte pentru modernizarea și extinderea capacității rețelelor de distribuție a energiei electrice, cu surse de finanțare atrase din Fondul pentru Modernizare.

DEER a semnat contracte de finanțare pentru patru proiecte importante
Stația de transformare 110/20kv Sibiu Vest. Investiția vizează mărirea fiabilității și capacității rețelei de medie tensiune și creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice distribuite;
Modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică 110kV, în zona stațiilor electrice de transformare Centru-Aeroport-Ioșia-Mecanica, din municipiul Oradea. Ca urmare a dezvoltării galopante a municipiului, prin această investiție, utilizatorii beneficiează de continuitate și permanență în alimentarea cu energie electrică, la înalte standarde de performanță.
Modernizarea liniilor electrice aeriene de MT alimentate din stația SIGHET: LEA 20kV Sighet-Teceu, LEA 20kV Sighet-Costui și LEA 20kV Sighet-Radio Vad. Principalele obiective ale proiectului au în vedere siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și producătorilor existenți, dar și asigurarea capacității de racordare la rețea a tuturor utilizatorilor.
Implementarea Subsistemului de gestiune a datelor activelor – etapa II, prin colectarea, prelucrarea şi validarea de date tehnice şi georeferenţiale aferente reţelelor electrice aeriene şi subterane de distribuţie a energiei electrice pe toate nivelele de tensiune (IT, MT, JT) din întregul areal de acoperire al DEER.

CITESTE SI:  Nuclearelectrica a primit aviz favorabil din partea Comisiei Europene pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă

Această reușită este încă o dovadă a faptului că noi, Distribuție Energie Electrică Romania, prin specialiștii noștri, depunem toate eforturile pentru a realiza planul de investiții asumat, de peste 100 milioane de euro, anual.

Îmbunătățirea nivelului de satisfacție a celor aproape 4 milioane de consumatori ai DEER, din cele 18 județe, prin asigurarea un serviciu de distribuție la înalte standarde de performanță, reprezintă obiectivele noastre strategice.

Vom investi și în continuare cu responsabilitate în rețelele noastre de distribuție a energiei electrice, fiind foarte atenți și focusați în a ne calibra foarte bine investițiile, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus, fără a solicita prea mult clienții și fără a crește exagerat facturile acestora”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER.