BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

ROCA Industry raporteaza o cifră de afaceri cumulată de 289,5 mil. lei la nivel de holding în S1 2023

Autor: Financial Market
2 min

ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de constructii din Romania, detinut de ROCA Investments, raporteaza o cifra de afaceri de 289,5 mil. lei la nivel cumulat al companiilor productive, in primul semestru al anului 2023.

Holdingul inregistreaza astfel o crestere de 5,7% fata de perioada similara din 2022.

Intr-un context de piata in contractie temporara, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding atinge valoarea de 17,9 mil. RON, inregistrand o marja EBITDA de 6,2%.

In prima jumatate a anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au castigat cote de piata importante. EVOLOR, producatorul de vopsele si lacuri, recent relansat si care tranziteaza o perioada de transformare operationala, a inregistrat cresteri ale vanzarilor de 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar ELECTROPLAST, companie producatoare de cabluri electrice, intrata recent in portofoliul holdingului, raporteaza un avans de 11% in volumul vanzarilor din primul semestru.

Obiectivele realizate in prima jumatate a acestui an includ extinderea portofoliului ROCA Industry prin strategii de fuziuni si achizitii (M&A), ROCA Industry a preluat recent companiile ELECTROPLAST, liderul pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara si Iranga Technologijos, din Lituania, prin intermediul companiei BICO Industries, detinuta direct.

Rez ROC1

Evolutia principalilor indicatori in primul semestru al anului 2023:

In plus, holdingul este in discutii avansate si pentru achizitia companiei Workshop Doors, unul dintre jucatorii – cheie de pe piata usilor de interior din tara.

CITESTE SI:  S&P500 atinge un nou maxim istoric în așteptarea publicării inflației în această săptămână

Oportunitatile, chiar si in perioade de impredictibilitate economica, vin din rezilienta si din consistenta. De aceea, ramanem consecventi in strategia noastra de investitii, de largire a pietelor pe care operam si de infuzie de valoare adaugata la nivelul tuturor activitatilor holdingului. Am promis 3 tranzactii, pana acum am finalizat 2, iar cea de-a treia este in negocieri avansate.

La nivelul echipei, avem un background solid de private equity, o expertiza de M&A consistenta si vom continua sa folosim toti acesti diferentiatori pentru dezvoltarea holdingului.

Ne concentram, de asemenea, si pe dezvoltarea unei baze stabile de clienti, care sa poata asigura cresterea accelerata in momentul revenirii pietei. Credem ca urmeaza o perioada cu multe oportunitati, iar miza noastra este valorificarea unui numar cat mai mare dintre acestea.” declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul isi extinde si activitatile de export, companiile sale accesand in 2023 noi piete externe pentru comercializarea materialelor de constructii, in tari precum Marea Britanie, Elvetia, Moldova, Israel si altele.

Principalul obiectiv al holdingului pentru acest an vizeaza majorarea de capital si tranzitia de pe piata AeRO catre piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.