BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Simtel și Dedeman au finalizat construirea unei centrale electrice fotovoltaice pentru o grădiniță din orașul Petroșani

Autor: Financial Market
2 min

Simtel (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță finalizarea construirii unei centrale electrice fotovoltaice pentru Grădinița Nr. 2 din orașul Petroșani.

Proiectul este rezultatul cooperării dintre Simtel și Dedeman și face parte din strategia celor două companii de a identifica locații din zone unde este nevoie de sprijin din partea mediului de business pentru susținerea eficientizării costurilor cu energia.

Prin acest proiect realizat la grădinița din Petroșani împreună cu partenerii noștri din cadrul Dedeman, ne asumăm un rol activ în crearea unui viitor sustenabil și a unui mediu mai curat pentru generațiile viitoare.

Implicarea noastră în proiecte care vizează promovarea consumului de energie verde reprezintă unul din pilonii strategiei Simtel privind responsabilitatea socială.

Prin urmare, proiectul din Petroșani este primul dintr-o serie de proiecte planificate pentru următorii ani împreună cu Dedeman. Astfel, ne concentrăm asupra unor locații cu nevoi ridicate de eficientizare a costurilor energetice, precum grădinițe, școli, dispensare și gospodării cu acces limitat la energie electrică.

Fiecare panou fotovoltaic instalat și fiecare kilowatt de energie regenerabilă produs reprezintă un pas hotărât spre un viitor energetic eficient.

Tehnologia verde nu este doar o cerință pentru sustenabilitate, ci și un motor esențial pentru creștere economică și îmbunătățire a calității vieții”, a declarat Ana Nedea, Director Strategie în cadrul Simtel.

Centrala fotovoltaică instalată la Grădinița Nr. 2 din Petroșani se întinde pe o suprafață de 94 mp și include 48 de panouri solare. Cu o capacitate de aproximativ 20 Kwp, centrala va produce aproximativ 16.077 kWh pe an și va acoperi circa 85% din necesarul de energie al grădiniței.

Astfel, grădinița va beneficia de o reducere semnificativă a costurilor cu energia și își va diminua emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 12 tone pe an.

CITESTE SI:  IT Genetics înregistrează o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei și un profit net de 2,4 milioane de lei în 2023

Proiectul pentru grădinița din Petroșani a fost realizat în parteneriat cu Dedeman, care a contribuit la identificarea locației și la discuțiile cu autoritățile locale.

De cealaltă parte, Simtel a fost responsabilă de proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a centralei fotovoltaice, precum și reproiectarea și înlocuirea tabloului general al grădiniței, care avea urme semnificative de uzură, prezentând un risc sporit de incendiu. Totodată, odată cu punerea în funcțiune a centralei, Simtel va continua să asigure monitorizarea și mentenanța acesteia.

Proiectul a fost implementat cu fonduri proprii din partea celor două companii.

Parteneriatul cu Simtel este o expresie a angajamentului nostru comun de a sprijini eficiența energetică în regiunile mai puțin dezvoltate economic din România, având în vedere totodată crearea unui mediu curat și a unui viitor sustenabil pentru generațiile actuale și viitoare.

Proiectul de la Grădinița Nr. 2 din Petroșani reprezintă primul pas într-o serie de inițiative planificate în colaborare cu Simtel, prin care ne propunem să generăm beneficii reale și durabile pentru comunități și să facilităm accesul la energie verde în zonele care au cea mai mare nevoie”, a subliniat Dragoș Pavăl, Președintele Dedeman.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 335 de milioane de lei.

Pe parcursul anului 2022, conform unui studiu dedicat analizei piețele panourilor fotovoltaice și energiei electrice solare din România publicat de către compania Neomar Consulting, Simtel a fost lider detașat de piață, compania fiind responsabilă de instalarea a 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice la nivel național.