There was an error retrieving data. Please try again later.

Vânzările cu amănuntul din Zona Euro au înregistrat o scădere de 0,2% în luna iulie

Autor: Financial Market
< 1 min

In Zona Euro, vânzările cu amănuntul din luna iulie au înregistrat o scădere marginală de 0,2%, puțin mai mult decât se așteptau analiștii.

Deși nu a fost un început promițător pentru al treilea trimestru, datele sugerează că tendința descendentă pe termen lung începe să se stabilizeze.

Scăderea a fost alimentată în mare parte de țările din nord, inclusiv Germania, Olanda, Belgia și Irlanda, toate raportând reduceri semnificative ale tranzacțiilor cu amănuntul în iulie.

În contrast, Franța și Spania au arătat semne de creștere a volumelor de vânzări în timp ce Italia încă nu și-a publicat datele.

euro area retail sales

Evoluție vânzări cu amănuntul in Zona Euro

Cifrele curente se aliniază la performanța slabă în vânzările cu amănuntul observată încă de la mijlocul anului 2021. De atunci, a avut loc o schimbare în cheltuielile de consum către servicii pe măsură ce economiile s-au redeschis, ducând la o scădere a cheltuielilor pentru bunuri – un sector care fusese anterior supraalimentat în fazele inițiale ale pandemiei.

CITESTE SI:  Dezvoltatorul imobiliar IMPACT ia un credit de tip capital de lucru în valoare de 6,9 mil euro de la Garanti Bank

Cu toate acestea, datele dezvăluie o atenuare a tendinței descrescătoare a vânzărilor cu amănuntul. În ultimele luni, pare că vânzările încep să găsească un nivel minim, acest lucru semnalând faptul că turbulențele în comportamentul consumatorilor de după pandemie se stabilizează, iar creșterea salariilor reale ar putea oferi un anumit grad de susținere pentru sectorul vânzărilor cu amănuntul care se luptă cu volume în scădere.

Cu toate astea, este încă devreme pentru concluzii, aceste semne putând fi pozitive pentru ambele sectoare, de vânzare cu amănuntul și de producție de bunuri.