BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

AON România organizează evenimentul online Creditare Comercială. Realitate vs. Imagine

Autor: Financial Market
2 min

AON România, unul dintre liderii globali în brokerajul de asigurări, organizează pe data de 10 mai evenimentul online „Creditare Comercială. Realitate vs. Imagine”.

Webinarul va aduce laolaltă specialiști în domeniul financiar și din mediul corporate, pentru a discuta perspectivele economice cu influență directă asupra mediului de business și modalitățile în care companiile pot utiliza contextul de piață, analiza datelor și realitatea din teren, pentru adoptarea unor decizii optime în afaceri.

Acesta este prima ediție dintr-o serie de patru evenimente ce vor avea loc în 2023, pe teme diverse, precum Creditarea Comercială, Asigurarea Proprietăților, Agricultură și Beneficii Angajați.

În ultimii ani, în pofida unui context marcat de crize succesive, ca urmare a programelor de sprijin și stimulare financiară implementate la nivel național și european, lichiditatea companiilor a fost sprijinită masiv și a determinat un comportament de plată pozitiv la nivelul mediului de afaceri.

Anul 2023 poate aduce normalizarea mediului de afaceri și a comportamentului de plată, în condițiile în care lichiditatea companiilor începe să fie afectată de inflație, consum care se plafonează și costuri per ansamblu crescute.

Elementele de cost încep să pună presiune pe activitatea operațională a companiilor, creând premisele unei volatilități mai ridicate și necesității companiilor de a se confrunta cu alegeri mai dificile.

Webinarul „Creditare Comercială. Realitate vs. Imagine”, își propune să realizeze o hartă a elementelor importante în optimizarea riscului comercial, prin decizii de risc coerente și, potențial, prin transferul riscului.

Anul acesta se fac resimțite, chiar cu o oarecare întârziere, efectele inflației. Consensul jucătorilor din segmentul creditului comercial indică așteptări de normalizare a comportamentului de plată, caracterizat printr-o volatilitate mai mare și o creștere a numărului de insolvente.

Prin acest webinar, dorim să aducem informații realiste despre evoluțiile curente, astfel încât companiile să fie conștiente de cele mai bune modalități prin care își pot gestiona riscul, indiferent de contextul economic”, declară Eugen Anicescu, CEO AON.

Eugen Anicescu va fi speaker în cadrul evenimentului alături de Florin Ilie – Deputy CEO și Head of Wholesale Banking al ING România, Alexandru Popescu – Co-fondator Finlight Project și Elena Nuță – Trade Credit Practice Leader al AON România.

Aceștia vor aborda subiecte referitoare la evoluția economică și sectorială în ultimii ani, mitigarea riscurilor în afaceri și asigurarea creditului comercial ca instrument de creștere.

Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom, și este destinat companiilor cu cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro. La webinar sunt așteptați participanți din conducerea companiilor, îndeplinind funcții de CFO, Risk Manager, Credit Manager și Director General.

Înscrierea se realizează printr-un mail către adresa [email protected], urmând mai apoi să fie transmise datele de logare.