BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Aproape jumătate dintre clienții din România ai XTB au investit în ETF-uri pe indici sau cu expunere pe companiile de tehnologie

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Anul trecut, 44,5% dintre clienții din România ai companiei globale de investiții XTB au investit în ETF-uri, ceea ce face ca țara noastră să devină a treia cea mai mare piață pentru compania tip fintech, în ceea ce privește numărul de clienți care au ales Planurile de Investiții și volumele activelor în administrare aferente.

Performanța este una notabilă, mai ales pentru că Planurile de Investiții au fost lansate pentru clienții XTB din România în toamna anului 2023.

Investitorii pasivi au ales, în principal, ETF-uri pe indici (cum ar fi S&P 500, MSCI World și NASDAQ 100), acestea fiind urmate de ETF-uri ce includ companii cu ratinguri ridicate în privința factorilor de mediu, social și guvernanță (ESG).

Totodată, pe primele poziții ale preferințelor s-au regăsit și ETF-urile cu expunere pe cele mai mari companii de tehnologie.

Suntem foarte bucuroși de rezultatele Planurilor de Investiții pe piața românească. Produsul este foarte bine primit de clienții noștri și observăm o creștere constantă atât în ceea ce privește numărul de clienți, cât și fondurile depuse în portofoliile lor pe termen lung. Datorită implicării lor de până acum, România a devenit a treia piață ca mărime pentru XTB pe acest tip de produs”, a declarat Irina Cristescu, Director General XTB România.

Totodată, având în vedere că Planurile de Investiții sunt disponibile, în prezent, doar pe dispozitivele mobile, ponderea clienților români care tranzacționează de pe mobil a crescut la un nivel record de 57%.

Clienții români vor putea activa plățile recurente pentru investiții

După lansarea recentă a beneficiilor de tip dobândă pentru fondurile neinvestite, XTB continuă să aducă noutăți în privința investițiilor pasive.

Planurile de Investiții bazate pe ETF-uri au fost optimizate la început de 2024 cu o nouă funcție importantă care le permite clienților să stabilească frecvența și suma de bani pe care doresc o să investească. Este vorba despre posibilitatea de a efectua plăți recurente.

CITESTE SI:  Analiză Storia: Care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

Această opțiune este disponibilă în aplicația XTB, ceea ce înseamnă că investitorii din România pot acum să-și alimenteze periodic portofoliile individuale, stabilind o frecvență preferată (zilnic, săptămânal sau lunar) și o metodă de plată (prin card de credit, transfer bancar sau fondurile din contul XTB).

Fondurile suplimentare sunt investite automat pentru a reflecta alocarea preferată în cadrul unui singur portofoliu de ETF-uri. Datorită acestei îmbunătățiri, investiția pasivă pe termen lung devine lipsită de complicații, deoarece le permite investitorilor să „își pună banii la lucru” în mod automat.

Ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței de investiții a clienților noștri din întreaga lume. În conformitate cu abordarea «o aplicație – multe posibilități», ne extindem amprenta asupra investițiilor pasive pentru a răspunde nevoilor investitorilor pe termen lung care nu doresc să petreacă mult timp cu gestionarea activă a portofoliului.

Datorită adăugării plăților recurente și a funcției de autoinvestire, am dus investițiile pasive la un nivel superior, fiind acum automatizate și mai convenabile pentru clienții noștri”, a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

În cadrul Planurilor de Investiții, clienții pot crea până la zece portofolii, iar fiecare poate cuprinde până la nouă ETF-uri. Opțiunea de autoinvestire trebuie să fie configurată pentru fiecare portofoliu în parte, existând posibilitatea de a fi anulată sau modificată oricând în aplicația XTB.

În conformitate cu oferta generală a XTB, clienții se bucură în continuare de 0% comision pentru investițiile în ETF-uri, iar crearea și menținerea Planurilor de Investiții sunt gratuite. Acest lucru înseamnă că investiția crește fără a fi afectată de costuri suplimentare.