BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

Agora Robotics, parte din Simtel Team, lanseaza robotul autonom pentru curatat pardoseli

Autor: Financial Market
2 min

Agora Robotics, singura companie locală de cercetare-dezvoltare din domeniul roboților mobili autonomi, parte din Simtel Team, lansează în premieră, în cadrul Automatica Munchen, cel mai important eveniment de roboți și automatizare din Europa, primul robot mobil autonom pentru curățat pardoseli dezvoltat de o companie românească.

Pe măsură ce Industria 4.0 accelerează, cererea pentru soluții de automatizare care să conducă la o eficiență și productivitate ridicată se află într-o continuă creștere.

În cadrul Agora Robotics, suntem dedicați dezvoltării de roboți mobili autonomi și inovatori, care pot fi ușor de utilizat, sustenabili și dedicați îmbunătățirii activității în cadrul spațiilor comerciale, industriale și de logistică.

Prin urmare, dezvoltăm un ecosistem diversificat de roboți, care să realizeze activități precum curățatul pardoselilor, transportul și manipularea coletelor, inventarul la raft, precum și tunderea ierbii, cea din urmă fiind destinată mentenanței parcurilor fotovoltaice.

În cadrul Automatica Munchen, efectuăm primul pas al acestui ecosistem, prin lansarea și prezentarea către publicul global a robotului autonom pentru curățat pardoseli, cu care avem în vedere să intrăm în producție până la finalul acestui an.

Am decis să lansăm robotul în cadrul Automatica Munchen deoarece evenimentul oferă o platformă recunoscută în industrie, care permite celor mai importante companii din domeniu să își prezinte soluțiile de ultimă generație”, a declarat Paul Popescu, CEO Agora Robotics.

CITESTE SI:  Cum poate România să urce din coada clasamentului digitalizării în UE

Startup-ul Agora Robotics a dezvoltat și comercializat o serie de roboți autonomi de dezinfecție care sunt utilizați în spitale, iar prin lansarea robotului mobil autonom pentru curățat pardoseli vizează intrarea în sectorul de retail și industrial, unde robotul dezvoltat de companie va curăța într-un mod eficient și sustenabil spațiile mari din cadrul supermarketurilor, depozitelor, precum și halelor de producție.

Roboții modulari, interoperabili ai Agora Robotics sunt concepuți pentru a se integra cu sistemele IoT existente în cadrul companiilor.
Automatica Munchen are loc în perioada 27-30 iunie 2023 și este recunoscut ca un eveniment internațional cheie dedicat domeniilor automatizării inteligente și roboticii, unde sunt prezenți lideri de industrie din întreaga lume, cercetători și responsabili cu elaborarea politicilor în aceste domenii.

Agora Robotics este singura companie locală prezentă la eveniment, pentru al doilea an, fiind un jucător cheie în sectorul roboților mobili autonomi.