There was an error retrieving data. Please try again later.

Ascendia anunță lansarea generatorului de lecții pe bază de inteligență artificială din LIVRESQ, la Bett UK Londra, cel mai mare eveniment de educație digitală din lume

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Ascendia, lider in dezvoltare de solutii e-learning, anunta lansarea oficiala a generatorului de lectii interactive si cursuri e-learning, bazat pe inteligenta artificiala, ca functionalitate in editorul LIVRESQ.

Debutul a avut loc in cadrul celui mai mare eveniment dedicat tehnologiei educationale, Bett UK, desfasurat in Londra, intre 24 si 26 ianuarie 2024. Lansarea consolideaza astfel pozitia Ascendia ca pionier in adoptarea inteligentei artificiale in educatie.

La Bett UK 2024 au participat ca expozanti peste 500 de companii de educatie digitala din intreaga lume, iar evenimentul a inregistrat peste 30.000 de vizitatori din zona educationala, tehnologie si reprezentanti ai Ministerelor de Educatie.

Introducerea acestei functionalitati in LIVRESQ reprezinta un avans major in sectorul educatiei digitale. Noua componenta sprijina in mod eficient cadrele didactice, dar si institutiile de invatamant, de la ministere ale educatiei pana la institutii mari, in generarea rapida si scalabila a mii de resurse educationale, conforme cu structurile si sabloanele obligatorii. Instrumentul vine ca raspuns la nevoia crescanda de relevanta a digitalizarii in educatie, oferind o solutie de top pentru crearea de materiale educationale personalizate si adaptate erei digitale.

Alex Malureanu, CMO si Cofondator Ascendia, a declarat: „Romania ocupa ultimul loc in UE la educatie online, un rezultat trist ce poate fi schimbat doar cu profesori vizionari si unelte moderne.

Speram ca acest generator de lectii si cursuri e-learning sa ajute fundamental modul in care sunt create materialele didactice. Viziunea noastra este ca fiecare institutie educationala sa aiba acces la cele mai eficiente instrumente pentru a oferi o educatie de calitate, indiferent de contextul geografic sau resursele disponibile.

CITESTE SI:  AI schimbă fundamental marketingul digital, dar limitele sunt clare. Ce nu poate face inteligența artificială pentru un business de e-commerce?

Dezvoltata pe baza tehnologiilor OpenAI si Microsoft, Generatorul de lectii interactive si cursuri e-learning faciliteaza crearea rapida de materiale educationale personalizate cu elemente interdisciplinare si interconectate ce se integreaza armonios intr-o lectie sau curs e-learning.

De exemplu, poate genera intregi sectiuni de continuturi compuse din tabele, texte, poze, chestionare, studii de caz, personaje, oferind astfel o experienta de invatare imersiva si personalizata.

Generatorul AI are capacitatea de a analiza si a intelege obiectivele de invatare ale unui curs, propunand continut multimedia corespunzator. De exemplu, creatorul poate parsonaliza durata de parcurgere a materialului, subiectul, varsta elevilor sau cursantilor, tonul materialului, limba, precum si subiecte relevante pentru publicul tinta.

Prezentarea functionalitatii la BETT 2024 a atras atentia multor institutii educationale, dezvoltatori de tehnologie si lideri de opinie din intreaga lume, confirmand angajamentul Ascendia de a inova in domeniul educatiei digitale.