BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Omnicredit desemnată cea mai bună platformă de microfinanțare digitală din Europa Centrală și de Est

Autor: Financial Market
2 min

Omnicredit, prima platformă românească fintech de microfinanțare, scoring și factoring, este câștigătoarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, în categoria “The Best Lending Digital Solution in the CEE Region”, acordat de asociația SME Banking Club.

Omnicredit este un fintech românesc ce susține antreprenorii prin acordarea finanțării de până la 250.000 de lei, printr-o soluție 100% digitală.

Misiunea companiei este de a propulsa mediul antreprenorial românesc și de a facilita accesul la resurse financiare adaptate nevoilor pentru cât mai mulți mici întreprinzători.

Compania are în prezent patru categorii de produse, factoring, scontare, microcredite și linia de credit pentru plata furnizorilor, destinate IMM-urilor care întâmpină dificultăți în accesarea finanțării tradiționale.

În acest an, Omnicredit a semnat peste 1200 de contracte cu o valoare a finanțărilor de peste 200 de milioane de lei, iar pentru anul următor vizează extinderea portofoliului de produse cu o diversificare pe orizontală și o creștere organică cu 30% a volumului de finanțare, precum și îmbunătățirea platformei de finanțare.

Companiile mici și mijlocii joacă un rol vital în societatea românească, contribuind la formarea locurilor de muncă și la dezvoltarea economiei.

Ultimele statistici demonstrează că acest sector reprezintă 66% din totalul angajărilor în sectorul privat, și contribuie cu 56% la valoarea brută adăugată, conform datelor publicate de Comisia Europeană și Banca Centrală de Investiții.

Mai mult decât atât, microîntreprinderile cu mai puțin de 10 angajați și cifra de afaceri sub 2 milioane de euro reprezintă unul dintre cele mai importante segmente economice, motiv pentru care ne străduim să le oferim micilor antreprenori soluții cât mai personalizate pentru atingerea obiectivelor de afaceri.

Aducând pe piață o soluție complet digitală și extrem de rapidă, ne asigurăm că nevoile antreprenorilor sunt mereu înțelese și satisfăcute”, declară Elisa Rusu, CEO Omnicredit.

CITESTE SI:  500+ delegates from over 40 countries gathered at the 3rd edition of UNCHAIN Fintech Festival

Pentru acordarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, au fost luați în considerare 18 indicatori, precum multitudinea pașilor pe care clientul trebuie să-i urmeze pentru accesarea finanțării, facilitatea procesului, automatizarea procesului de aprobare, obținerea semnăturii digitale și posibilitatea semnării online.

În cadrul acestei categorii au participat 34 de companii din 10 țări, iar Omnicredit s-a remarcat pentru inovația adusă domeniului finanțării, tehnologiile utilizate și rapiditatea și automatizarea procesului.

Acest premiu reprezintă recunoașterea eforturilor întregii echipe și a colaboratorilor noștri, validând inovația platformei Omnicredit și a calității produselor și serviciilor oferite.

Suntem recunoscători pentru această reușită și ne propunem să rămânem lideri în piața microfinanțărilor exclusiv online. În continuare, dorim să contribuim la dezvoltarea sectorului fintech autohton și poziționarea acestuia pe plan internațional, consolidând încrederea investitorilor în companiile românești pentru a stimula inovația și concurența în domeniul finanțărilor digitalizate”, continuă Elisa Rusu.